Milli Eğitim Bakanlığı’ndan (MEB) yapılan açıklamaya göre depremzede öğrencilere gerekli kaynaklar ulaştırılmaya başladı. Bakanlık, ders kitabı ve yardımcı kaynakların yanında tüm kırtasiye ihtiyacını karşılamak üzere hazırlanan eğitim setlerini öğrencilere gönderiyor.
MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Ders Aletleri Yapım Merkezi’nde başlayan yoğun çalışmalar sürerken basımı tamamlanan 7,5 milyon ders kitabı ve 5,5 milyon yardımcı kaynakla 130 bin kırtasiye seti öğrencilere ulaştırılmaya başlandı.
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, kendisinin talimatıyla başlatılan süreç hakkında şöyle değerlendirmede bulundu:
“Amacımız, depremden etkilenen tüm öğrencilerimizi bir an önce okulla buluşturmak. Bu nedenle tüm sınıf seviyelerindeki öğrencilerimiz için basımı yapılan ders kitapları ile yardımcı kaynakları öğrencilerimizin eğitim öğretime başlayacakları tarihe kadar kendilerine ulaştırmış olacağız. Ayrıca depremzede öğrencilerimizin kırtasiye malzemeleri dahil tüm öğrencilerimize ihtiyaç duydukları her türlü eğitim materyalini ulaştıracağız.”
Özer, okulların çocukların sadece akademik becerilerini geliştirmeleri için değil aynı zamanda psikolojik gelişimleri açısından kritik önem taşıdığını vurguladı.
Hafta başında yaptığı açıklamada Özer, 11 ili kapsayan deprem bölgesindeki okulların farklı zamanlarda eğitim öğretim sürecine başlayacağını belirtmiş, tarihlerin sağlamlık raporlarına göre belirleneceğini söylemişti.
Buna göre ilk kategorideki Adana, Kilis, Diyarbakır ve Şanlıurfa’da eğitim 1 Mart itibarıyla başlayacakken ikinci kategorideki Gaziantep ve Osmaniye’de süreç 13 Mart’ta başlayacak. Üçüncü kategoride yer alan Adıyaman, Malatya, Kahramanmaraş ve Hatay’da ise eğitim öğretim süreci 27 Mart’ta başlayacak.