Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Mastercard’dan Dijital Paralar için Karamsar Açıklama

Ödeme devi Mastercard, merkez bankası dijital para birimlerinin (CBDC) geniş çapta benimsenmesini kısa vadede mümkün görmüyor.
Mastercard’dan Dijital Paralar için Karamsar Açıklama
HABER GİRİŞ

Mastercard , şu anda merkez bankası dijital para birimlerinin yaygın kullanımı için yeterli gerekçenin bulunmadığını, bunun bu tür varlıkların geniş çapta benimsenmesini “zor” hale getirdiğini açıkladı.

Mastercard’dan Ashok Venkateswaran, blockchain ve dijital varlıkların Asya-Pasifik’e öncülük ettiğini belirterek, “Cüzdanınızda CBDC’leriniz varsa, onu istediğiniz yerde harcama olanağına sahip olmalısınız. Bugünkü nakit paraya çok benzer bir şekilde.” ifadelerini kullandı.

Bir merkez bankası tarafından ihraç edilen fiat para biriminin dijital biçimi olan perakende CBDC, bireylere ve işletmelere hitap ederek günlük işlemleri kolaylaştırıyor. Uluslararası Para Fonu (IMF), CBDC’lerin nakit paraya güvenli ve düşük maliyetli bir alternatif olduğunu, dünyadaki ülkelerin yaklaşık yüzde 60′ının CBDC’leri araştırdığını söyledi.

Ancak Atlantik Konseyi’nden alınan verilere göre, Haziran ayı itibarıyla ileri planlama aşamasında olan 53 ülke ve konu üzerinde araştırma yapan 46 ülke olmak üzere yalnızca 11 ülke bunları benimsedi.

Venkateswaran, tüketicilerin bugünün para türünü kullanmakta o kadar rahat olduklarını ve CBDC’ye sahip olmak için yeterli gerekçe bulunmadığını söyledi.

GCM Yatırım Banner

ABD’nin en büyük ikinci kart ağı olan Mastercard, geçen hafta Hong Kong Para Otoritesi’nin e-HKD pilot programındaki elektronik Hong Kong doları gibi perakende CBDC’nin kullanımını simüle etmeye yönelik çözümünün testini tamamladığını açıklamıştı.

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/2Ç Kar/Zarar 35.99%/64.01%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.