Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Macaristan Başbakanı: Rusya’ya Yönelik Yaptırımlar Etkisiz

Başbakan Orban, Rusya’ya uygulanan yaptırımların etkisiz olduğunu ve Macaristan için ağır sonuçları olacağını söyledi. İşte detaylar;
Macaristan Başbakanı: Rusya’ya Yönelik Yaptırımlar Etkisiz
HABER GİRİŞ

Avrupa Birliği ülkeleri tavan fiyat konusunda uzun süredir anlaşmaya çalışırken gün içinde Çekya’dan yapılan açıklamayla birlikte uzlaşı sağlandığı duyuruldu. Macaristan Başbakanı devlet radyosu Kossuth Radio’da yaptığı açıklamalarda dikkat çeken ifadeler kullandı. AB Komisyonu’nun Ukrayna’ya 18 milyar euroluk yardım paketini veto etmeyi sürdüreceklerini söyledi.

Macaristan’ın ortak kredi alma fikrini desteklemediğini, AB’nin borçlu devletler topluluğu haline gelmesini istemediklerini vurguladı.

Ukrayna-Rusya savaşına dikkat çekerek AB’nin Rusya’ya uyguladığı sert yaptırımlara değindi. Doğalgaz ve nükleer enerjiye de yaptırım uygulanması durumunda bunun Macaristan için ağır sonuçları olacağını ifade etti. Bu gerekçelerden dolayı yaptırımlardan muaf olmak istediklerini dile getirdi.

“Yaptırımlar Etkisiz”

Rusya’ya uygulanan yaptırımların etkisiz olduğuna dikkat çeken Orban, savaşın başında yaptırımların sonuç vererek savaşı sona erdireceğinin savunulduğunu paylaştı. Ancak bunun gerçekleşmediğini, önlemlerin hedeflere bir milim bile yaklaşamadığını sözlerine ekledi.

AB Komisyonu, geçen ay Rusya ile savaş halindeki Ukrayna’ya gelecek yıl için 18 milyar euroluk destek paketi teklif etmişti.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2025/1Ç Kar/Zarar 37.60% / 62.40%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.