Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Macaristan: AB Rus Petrolü Önerisiyle Kırmızı Çizgiyi Aştı

Macaristan Başbakanı Orban, AB’nin Rus petrol ambargosu kararının ekonomilerinde bomba etkisi yaratacağını söyleyerek, veto haklarını kullanacaklarını belirtti.
Macaristan: AB Rus Petrolü Önerisiyle Kırmızı Çizgiyi Aştı
HABER GİRİŞ

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, önceki gün yaptığı açıklamada Ukrayna’yı işgali nedeniyle Rusya’ya yaptırımların boyutunu artıracak bir kararı duyurmuştu. Avrupa Birliği’nin Rusya’dan petrol ithalatını durduracağını söyleyen başkan, bugün de ambargo için isteksiz olan bazı ülkelere özel teklif sunduklarını belirtti.

AB’nin teklifinde Macaristan, Slovakya ve Çek Cumhuriyeti’ne ambargoya uyum sağlamaları ve kendi petrol altyapılarını iyileştirmelerine yardımcı olmaları için daha fazla zaman vermek yer alıyor.

Söz konusu ülkeler arasında yer alan Macaristan’dan ise konuya ilişkin bir açıklama geldi. Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Rusya’dan petrol ithalatının yasaklanmasına yönelik teklifi desteklemeyeceklerini söyledi.

Bu teklifin kabul edilemez olduğunu belirten Orban, “Avrupa Komisyonu Başkanı, kasıtlı veya kasıtsız olarak, üzerinde çalışılan Avrupa Birliğine saldırdı. Onlar bu kırmızı çizgiyi aştılar.” dedi.

Rus petrolüne ambargo getirilmesinin Macaristan ekonomisine atılan bir nükleer bomba olacağını yorumlayan Orban, 2023 sonuna kadar önerilen muafiyetin yeterince uzun olmadığını dile getirdi.

GCM Yatırım Banner

Rusya’nın yerine başka bir ülkeden petrol almanın Macaristan için hem çok masraflı hem de 5 yıllık geçiş süresi gerektirdiğini belirten Macaristan Başbakanı, bu sorun çözülünceye kadar AB’nin aldığı kararı veto edeceklerini söyledi.

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2023/4Ç Kar/Zarar %36.13/63.87%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.