
Kütahya Porselen (KUTPO) tarafından 8 Mart 2024 tarihinde kurulmasına karar verilen güneş enerjisi santrali (GES) hizmete alındı. Şirket Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) detayları açıkladı.

kolayca yatırım yapın
KAP açıklamasında fabrikalarının mevcut çatıları üzerine konulacak olan 5,1 MWp kurulu güce sahip güneş enerji santrali kurulumunun tamamlanarak hizmete alındığını söyledi. Kurulan GES sayesinde yılda toplam 6.690.312 KWh enerji üretimi yapılması ve bu suretle fabrikaların yıllık bazda elektrik tüketimlerinin yaklaşık yüzde 30’unu karşılamasının beklendiği ifade edildi.
Elektrik giderlerinde tasarruf sağlayacak olan GES için yılda 149.914 adet ağaç kesimine karşılık gelen 3.025.029 kg karbondioksit salınımının da engellenmiş olacağına dikkat çekildi.
KUTPO paylarının son durumuna baktığımızda ise TSİ 12:35 sularında yüzde 1,01 düşüşle 73,25 lirada seyrettiği görülüyor. Haftalık yüzde 4,37 oranında kayba işaret eden paylar, aylık yüzde 10’a yakın değer kaybıyla işlem görüyor. Yıllık bazda ise yüzde 13,04 oranında getirisi bulunuyor.