Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Kriz Kahini Uyardı: ABD Borç Tavanı Artmazsa Piyasalar Karışır

Ünlü ekonomist Nouriel Roubini ABD'de borç limitinin artırılmaması ihtimalinde, yaşanacak olumsuz durumlara değindi.
Kriz Kahini Uyardı: ABD Borç Tavanı Artmazsa Piyasalar Karışır
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

ABD’nin borç tavanı krizi finans piyasalarının ana gündem konusu olmaya devam ediyor. Dünyanın en büyük ekonomisinin temerrüde düşme riskiyle karşı karşıya olması sadece bu ülke için değil, globalde de büyük bir tehlike unsuru.

Hal böyle olunca son haftalarda en çok konuşulan konuların başında gelen borç tavanı çıkmazına dair kriz kahini olarak bilinen, ünlü ekonomist Nouriel Roubini’den de bir yorum geldi.

Roubini, ABD’de borç limitinin artırılması konusunda anlaşma sağlanamaması durumunda piyasaların sallanacağını söyledi.

Doha’daki Katar Ekonomi Forumu’nda Bloomberg’e konuşan Roubini, son dakika bir anlaşma olabileceğini ya da anlaşma sağlanamayıp piyasaların karışacağını ifade etti.

ABD’de bazı bankaların iflas etmesinin ardından, bölgesel bankaların kredi sıkışıklığı yaşayacağını dile getiren ünlü ekonomist, ABD ile Çin arasında artan gerilim ile Rusya ve Ukrayna arasında devam eden savaşın da küresel piyasalar için risk unsuru olduğunu sözlerine ekledi.

GCM Yatırım Banner

Hafta başında ABD Başkanı Joe Biden ve Temsilciler Meclisi Sözcüsü Kevin McCarthy bir görüşme yaptı. Görüşmenin oldukça olumlu geçtiği belirtilse de bir anlaşma sağlanamadı. Müzakerelere dair karamsar beklentiler kulislerde dolanırken, ABD’nin vakti daralıyor.

1 Haziran’a kadar borç tavanı artırılmazsa, ülkenin nakit sıkıntısı çekeceği belirtiliyor. JPMorgan, Haziran ayı içinde acil ödenmesi gereken tutarın 1,3 trilyon dolar olduğunu tahmin etti.

Hükümetin 31,4 trilyon dolarlık borç limitine ulaşmasına iki haftadan az bir zaman kaldığı, bu nedenle de acilen harekete geçilmesi gerektiği belirtiliyor.

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/3Ç Kar/Zarar 39.98%/60.02%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.