Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Kripto Piyasası Sallantıda! 2 Ayın En Kötü Performansı Geldi

FED’in faiz kararında belirsizlik yaratması kripto para piyasasını kötü etkilemeye devam ediyor. Nisan ayından bu yana görülen en kötü performansa imza atıldı.
Kripto Piyasası Sallantıda! 2 Ayın En Kötü Performansı Geldi
HABER GİRİŞ

Bu hafta Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM), hapis cezasını getirecek kripto düzenlemesi görüşülecekken piyasada da işler iyiye gitmedi. Son zamanlarda sallantılı durumda olan kripto para piyasası belirsiz faiz gündemiyle düşüşü derin tuttu.

Sizce Bitcoin Fiyatı Ne Olur?
Sonuçları görmek için lütfen katılım sağlayınız.
Düşük
Düşeceğini Düşünüyorum
Yükseleceğini Düşünüyorum
Yüksek

Geçen haftayı da negatif bölgede sonlandıran Bitcoin (BTC), Nisan ayından bu yana en kötü performansını gösterdi. BTC yazım anında yüzde 3 ekside 62.533 dolardan kayda geçti.

Haftalık kaybı yüzde 6’yı aşan amiral kripto para biriminde yıllık prim yüzde 100 sınırına çekilirken, aylık düşüş yüzde 10’a yakın oldu.

BTC Fiyat 24.06.2024
Kaynak: Paratic Piyasalar

ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz oranını son 20 yılın en yüksek seviyesinde tutması piyasayı kangren ederken, kimi analistler kripto varlıklardaki geri çekilmelerin risk iştahını büyüttüğü çıkarımında bulunuyor.

Mart ayında 73 bin 800 dolarlık rekor zirveye göz kırpan BTC için yorum yapan IG Australia Pty Piyasa Analisti Tony Sycamore, 200 günlük hareketli ortalamada 57 bin 500 seviyesinin destek bölgesi olarak odak noktasında olduğunu söyledi.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2025/1Ç Kar/Zarar 37.60% / 62.40%
Yatırımlarınızı GCM Yatırım Aracılığıyla Yönetin
Kişisel Yatırım Temsilciniz ve Piyasa Analizlerine Ücretsiz Ulaşın