Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Koleksiyon Mobilya, Mısır’daki stratejik iş birliği sürecini sonlandırdı

Koleksiyon Mobilya, 2023 yılında Mısır merkezli bir kuruluşla başlattığı stratejik iş birliği görüşmelerinin, bölgedeki jeopolitik ve ekonomik belirsizlikler nedeniyle sonuçsuz kaldığını açıkladı.
Koleksiyon Mobilya, Mısır’daki stratejik iş birliği sürecini sonlandırdı
HABER GİRİŞ

Koleksiyon Mobilya, Mısır merkezli bir kuruluşla yürüttüğü stratejik iş birliği görüşmelerinin sona erdiğini açıkladı. Şirket, bölgede yaşanan jeopolitik gelişmeler ve yatırım ortamındaki belirsizlikler nedeniyle sürecin somut bir iş birliği modeline dönüştürülemediğini bildirdi.

Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada, şirketin 12 Eylül 2023 tarihinde Mısır merkezli bir kuruluşla, Koleksiyon markası altında lisanslı üretimi de kapsayan stratejik bir iş birliği için iyi niyet görüşmelerine başladığını duyurduğu hatırlatıldı.

Ancak açıklamada, 7 Ekim 2023 sonrasında bölgede yaşanan gelişmeler, devam eden jeopolitik riskler ve Mısır’daki siyasi, ekonomik ve lojistik koşullara ilişkin belirsizliklerin değerlendirme sürecini olumsuz etkilediği belirtildi. Tarafların önceliklerinde meydana gelen değişiklikler nedeniyle görüşmelerin somut bir iş birliği modeline dönüştürülemediği ifade edildi.

Şirket, gelinen aşamada söz konusu iş birliği kapsamında devam eden aktif bir görüşme veya proje çalışmasının bulunmadığını ve 12 Eylül 2023 tarihli özel durum açıklamasına konu sürecin sona erdiğini duyurdu.

Koleksiyon Mobilya, bölgesel koşulların ve yatırım ortamının uygun hale gelmesi durumunda benzer fırsatların ilerleyen dönemlerde yeniden değerlendirilebileceğini, somut gelişmelerin oluşması halinde kamuoyunun sermaye piyasası mevzuatı çerçevesinde bilgilendirileceğini kaydetti.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2026/1Ç Kar/Zarar 21.61%-78.39%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.