Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Kiyosaki’den İflas Senaryosu: Sırada Credit Suisse Var

Ünlü ekonomist Kiyosaki, SVB krizini yorumlayarak Credit Suisse’yi bekleyen tehlikeye işaret etti. İşte detaylar;
Kiyosaki’den İflas Senaryosu: Sırada Credit Suisse Var
HABER GİRİŞ

Amerikalı iş adamı ve yazar Robert Kiyosaki, Amerika Birleşik Devletleri’nde meydana gelen bankacılık krizini yorumladı. Silicon Valley Bank’ın iflasının ardından küresel piyasalarda kaygılar artarak devam ediyor. Kiyosaki, Silicon Valley Bank ve Signature Bank’ın ardından Credit Suisse’in de batabileceğini ifade etti.

Zengin Baba, Yoksul Baba kitabının yazarı, tahminine göre bir sonraki iflas edecek bankanın Credit Suisse olabileceğini, çünkü tahvil piyasasının çöktüğünü vurguladı. ABD dolarının şu anda dünyadaki hegemonyasını kaybettiğini söyledi. ABD’nin bunun önüne geçmek için çabaladığını kaydetti.

Katıldığı bir konferansta düşüncelerini paylaşan Kiyosaki, tahvil piyasasının büyük bir sorun olduğunu, bunun birçok yatırımcı için sinir bozucu olduğunu bildirdi.

Merkezi Zürih’te bulunan Credit Suisse, dünyanın en büyük yedinci yatırım bankası olarak karşımıza çıkıyor.

Bankanın iflasa karşı sigortalama maliyeti (CDS), bankanın kuruluşundan bu yana en yüksek seviyeye çıktı.

GCM Yatırım Banner

Kiyosaki’nin yorumlarına rağmen Credit Suisse’nin CEO’su Ulrich Koerner, bugün yaptığı açıklamada “SVB’nin yarattığı risklere maruz kalma olasılığımız yüksek değil.” ifadelerini kullandı. Bankanın SVB’den daha yüksek düzeyde denetlendiğini açıkladı.

İsviçreli yatırım bankasının hisseleri, SVB krizinin ardından tarihi dip seviyeleri görmüştü. İflaslar küresel pay piyasalarında büyük bir baskı oluşturmaya devam ediyor.

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/3Ç Kar/Zarar 39.98%/60.02%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.