Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Khatami: SVB İflası Kripto Piyasasını Sarsabilir

SVB’nin iflas haberleri kırılgan yapıdaki kripto para piyasası için endişeyle takip edilirken, İranlı uzman, iyimser tahminlerde bulunmadı.
Khatami: SVB İflası Kripto Piyasasını Sarsabilir
HABER GİRİŞ

Cuma akşamı Silikon Vadisi Bankası’nın (SVB) iflasını duyurması üzerine 2008 yılında yaşanan küresel finansal krizden günümüze Amerika’da kayda geçen en büyük banka iflaslarından biri tarihe yazıldı. Kripto para piyasası, gelişmeleri yakından takip ederken, İranlı ekonomi uzmanı Ahmad Khatami, SVB’nin iflas haberinin küresel anlamda kriz yaratmasa da kripto alanı için aynı iyimserliğin olmadığına dikkat çekti.

Rus haber ajansı Sputnik’e konuşan İran İhracat Kalkınma Bankası eski CEO’su ve Uzmanlar Meclisi Üyesi Khatami, “Elbette kapsamlı bir bilgiye sahip olmasak da bu durumun çok daha derin ve ciddi olan 2008 kriziyle karşılaştırılmaması gerekiyor ve bu durumun küresel bir krize yol açması pek olası değil” diye ifadede bulundu.

2008 krizindeki banka iflaslarında devletin mali yardımlarla öne çıktığını hatırlatarak, “ABD’de bazı bankalar iflas tehdidiyle karşı karşıya kalabilir ve bunların kaderleri büyük ölçüde, kurtarılmasını ya da batmalarına izin verilmesini kararlaştıracak olan Federal Rezerv Bankası ile Merkez Bankaları Sistemi’nin (FED) kararına bağlıdır” dedi.

Khatami, ABD’nin 25 trilyon dolarlık ekonomisini SVB’nin iflasının etkilemeyeceği, istikrarsız konumda olan kripto sektörünü etkileyeceği tahminini şu sözlerle paylaştı:

“Bitcoin ilk çıktığında 3 bin dolar iken 63 bin dolara kadar yükseldi. Sonrasında ise 20 binlere kadar düştü. Bu da bu para biriminin aşırı istikrarsız olduğunu gösteriyor.”

GCM Yatırım Banner
Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/1Ç Kar/Zarar 34.76%/65.24%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.