Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Kemer Sıkmada Doz Artıyor: Sırada İthal İlaç Var

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, geçen yıl raftan indirdiği kamuda tasarruf genelgesinin uygulanmaması üzerine dozu artırma yoluna gidiyor.
Kemer Sıkmada Doz Artıyor: Sırada İthal İlaç Var
HABER GİRİŞ

Kamuda tasarruf tedbirleri geçen yıl değişen ekonomi kadrolarının öncelikli ödevi olmaya devam ediyor. Bu kapsamda yalnızca ek ödenek taleplerinin değil, tüm harcama kalemlerinin de kesintiye uğrayacağı ısrarı sürüyor.

Kamuda tasarruf ısrarını sık sık dile getiren Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti Strateji Kurulu’ndaki konuşmasında dikkat çeken mesajlar verdi.

Geçen yıl Temmuz ayında gelen kamuda tasarruf genelgesinin istenen düzeyde uygulamaya konulmaması üzerine Bakan Şimşek, uygulanacak yeni tedbirlere ilişkin konuştu.

Buna göre kamudaki her kurumda kırtasiyeden elektriğe ve sağlık harcamalarına varacak kadar birçok kalemde küçülmeye gidilecek.

Resmi taşıt kullanımına da sınırlama getirilecek. Tasarruf kapsamında en çok dikkat çeken kalem ise sağlık harcamaları oldu.

GCM Yatırım Banner

İthal ilaç alımında kısıtlama isteyen Bakan Şimşek, “Ek ödenek taleplerini reddetmenin yanı sıra asıl hedefimiz mevcut harcama bütçelerini küçültmek. Özellikle sağlık harcamalarının azaltılması gerekiyor. Bunun için yerli ilaç kullanımı artırılmalı. Sağlık alanındaki ithalatı azaltmak için adımlar atılacak” diye konuştu. (AA)

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/4Ç Kar/Zarar 29.65%-70.35%
Yatırımlarınızı GCM Yatırım Aracılığıyla Yönetin
Kişisel Yatırım Temsilciniz ve Piyasa Analizlerine Ücretsiz Ulaşın