Paratic Piyasalar Mobil Uygulama Icon
Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive
İNDİR

Kardemir 750 Milyon TL Değerinde Pay Geri Alımına Başlıyor

Kardemir, bu sabah yaptığı KAP açıklamasında azami 32.000.000 lot pay geri alım programı başlattığını duyurdu.
Kardemir 750 Milyon TL Değerinde Pay Geri Alımına Başlıyor
Son Güncelleme: 
Yorum

Kardemir Karabük Demir Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş. pay geri alım programı başlatıyor. Şirketten Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada KRDMA, KRDMB ve KRDMD paylarına ilişkin olarak 05.05.2023 tarihinde yapılan yönetim kurulu toplantısında, geri alım programının başlatılmasına karar verildiği bildirildi.

Buna göre azami 34.200.000 TL nominal değerli paya kadar geri alım yapılmasına ve geri alım programı için ayrılan kaynağın azami 750.000.000 TL olarak belirlenmesine karar verildi.

Yönetim kurulu karar tarihinden itibaren 2 yıl süreye yapılması planlanan geri alım işlemleri için “Geri alım programı ve kapsamında yapılacak işlemler hakkında bilgilendirmenin düzenlenecek ilk olağan genel kurul toplantı gündemine alınarak genel kurulda pay sahiplerinin bilgisine sunulmasına karar verilmiştir.” ifadesine yer verildi.

Kardemir A grup hisseler (KRDMA), güne pozitif başladı. Seansın ilk dakikalarında yüzde 5,50 artışla 13,04 liradan işlem görüyor.

Pay geri alım programının yarattığı pozitif etkiyle KRDMB grup hisseleri yüzde 4,07 artışla 12,77 liradan, KRDMD grup hisseler yüzde 3,58 artışla 13,90 liradan işlem görüyor.

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Grafik Aklında yatırım fikri varsa harekete geç!
GCM Yatırım - Ödüllü ve Lisanslı Yatırım Kuruluşu
Sponsorlu