Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Kamu-Sen’den Cumhurbaşkanlığına Tazminat Talebi

Türkiye Kamu-Sen, memur emeklilerinin yaşadığı sorunlar ile ilgili Cumhurbaşkanlığına dilekçe gönderdi. Detaylar haberde...
Kamu-Sen’den Cumhurbaşkanlığına Tazminat Talebi
HABER GİRİŞ

Türkiye Kamu-Sen, Cumhurbaşkanlığına memur emeklilerinin maaşlarının yükseltilmesi ve 3600 ek göstergeden faydalanamayan kamu görevlilerinin mağduriyetlerinin giderilmesi ile ilgili dilekçe gönderdi.

Türkiye Kamu-Sen’den yapılan açıklamaya göre söz konusu dilekçede memur emeklilerinin yaşadığı sorunlara değinildi.

Bu kapsamda memurların çalışırken aldıkları maaş ile emekli olduklarında aldıkları maaş arasında uçurum olduğu dile getirildi. Bundan dolayı memurların emekli olmaktan imtina ettiği belirtildi.

Emekli maaşının 7 bin 500 liraya yükseltilmesinin olumlu olduğu fakat buna rağmen yıllarca kamuda çalışmış memurların en düşük emekli aylığı alan kesimlerden biri haline geldiği vurgulandı.

Dilekçede ayrıca Temmuz ayında bazı unvanlardaki kamu görevlilerinin ek göstergeleri 3600’e yükseltildiği fakat aynı eğitim durumu ve benzer görevleri ifa eden kamu çalışanlarının bir kısmının ek göstergelerinin 3600’ün altında kaldığı bildirildi.

GCM Yatırım Banner

Kamu-Sen söz konusu durumda olan kamu görevlilerinin tazminat yansıtma oranlarının yüzde 145’e yükseltilip ek göstergelerinin 3600 olanlarla eşitlenmesi talebinde bulundu.

Bu iki konuda yapılacak düzenleme ile kamu görevlilerinin yıllardan beri yaşadığı sorunları çözüme kavuşacağı aktarıldı. Aileleriyle birlikte 5 milyon vatandaşın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan gelecek müjdeli haberi beklediğini bildirdi.

Bu gelişmelerin öncesinde Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanvekili Talip Geylan deprem bölgesindeki memurların sorunları hakkında konuşmuştu. Memur görevlilerinin zor koşullar altında çalışarak afetzedeye dönüştüğünü aktarmıştı.

Kaynak: AA

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/1Ç Kar/Zarar 34.76%/65.24%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.