Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Kamu-Sen: Hükümetin Teklifi Kabul Edilemez

Kamu-Sen Genel Başkanı Kahveci, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın teklifine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İşte detaylar;
Kamu-Sen: Hükümetin Teklifi Kabul Edilemez
HABER GİRİŞ

Hükümetin 7. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri kapsamında sunduğu ilk teklife ilişkin Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci değerlendirmelerde bulundu. Kahveci, Kamu İşveren Heyeti’nin zam teklifinin kamu çalışanlarının ve memur emeklilerinin taleplerini karşılamadığını söyledi.

Hükümetin müzakere edilebilir bir teklifle masaya gelmesini talep eden Kahveci, “En düşük memur maaşının 22 bin liraya tamamlanmasını talep etmiştik, bununla ilgili herhangi bir gelişme sağlayamadık.” ifadelerini kullandı.

Temmuz’da ilave ek ödeme adı altında 8 bin 77 lira artış verildiğini anımsatarak, söz konusu artışın taban aylıklara yansıtılmadığını belirtti.

Kira Yardımıyla İlgili Bir Gelişme Olmadı

Taban aylıklara yansıtmadığı gibi emeklilere de yansıtılmadığını söyleyen Kahveci, ciddi bir mağduriyet oluştuğunu ve bunun mutlaka toplu sözleşme sürecinde müzakere edilip net bir karara bağlanması gerektiğini vurguladı.

Büyükşehirler başta olmak üzere birçok şehirde kiraların aşırı derecede yükseldiğine işaret ederek, “Türkiye Kamu-Sen olarak 7 bin 850 lira kira yardımı talep etmiştik, kira yardımıyla ilgili herhangi bir gelişme olmadı.” dedi.

2023’ün Ocak ayında ilk defa yüzde 13,50’lik refah payı uygulaması yapıldığını hatırlatan Kahveci, refah payının kalıcı olmasını ve her iki yıl için yüzde 10’luk refah payı istediklerini söyledi. Ancak bu durumla ilgili de bir gelişmenin paylaşılmadığını belirtti.

Toplu Sözleşme Görüşmelerinde Hükümet İlk Teklifini Açıkladı
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, 7. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri kapsamındaki Kamu İşveren Heyeti’nin teklifini duyurdu. İşte detaylar; Toplu Sözleşme Görüşmelerinde Hükümet İlk Teklifini Açıkladı Haberi Görüntüle ➜

“Şunu açık ve net söylemeliyim ki enflasyon kadar bir artış kamu çalışanlarına sıfır zam demektir.” diyen Kahveci, refah ücreti olmadan çalışanların ve emeklilerin alım gücünün artırmanın mümkün olmadığını vurguladı.

Gelir vergisi dilimlerinin yüzde 15’te sabitlenmesi yönündeki taleplerinin olduğunu da hatırlatarak, Kamu İşveren Heyeti’nin vergi dilimlerinin sabitlenmesi ve memurlara bayram ikramiyesi verilmesinin de gündeme getirilmediğine işaret etti.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2025/1Ç Kar/Zarar 37.60% / 62.40%
Hesabınızı şimdi oluşturun!
Kolay kayıt, hızlı işlem ve uzman analizlerle başarıya giden yolda lider adımı atın.