Margün Enerji Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş., jeotermal enerji alanındaki büyüme stratejisi kapsamında önemli bir eşiği geride bıraktı. Şirketin yaptığı açıklamaya göre, Denizli ve Manisa’da bulunan toplam 505 MWm kurulu güç potansiyeline sahip 9 adet jeotermal kaynak ruhsatının tamamının devri 22 Nisan 2026 itibarıyla tamamlandı.
Söz konusu yatırım süreci, şirketin yüzde 100 bağlı ortaklığı Bosphorus Yenilenebilir Enerji A.Ş. üzerinden yürütülürken, projelerin hayata geçirilmesi amacıyla Margün Jeotermal Enerji Üretim A.Ş. unvanlı yeni bir şirket kuruldu. Bu yeni yapı, 100 milyon TL başlangıç sermayesiyle faaliyetlerine başladı.
Açıklamada, projelerin tamamlanması halinde üretilecek elektriğin devlet alım garantisi kapsamında değerlendirileceği belirtildi. Buna göre, ilk 5 yıl yerli katkı teşvikleri dahil ortalama 12,50 ABD cent/kWh, sonraki yıllarda ise 10,50 ABD cent/kWh seviyesinde satış öngörülüyor.
Jeotermal santrallerden yıllık yaklaşık 3,86 milyar kWh elektrik üretimi hedeflenirken, ilk 5 yılda yıllık yaklaşık 462,8 milyon dolar gelir ve 370,2 milyon dolar FAVÖK bekleniyor. YEKDEM süresi boyunca toplamda ise yaklaşık 6,36 milyar dolar gelir ve 5,09 milyar dolar FAVÖK potansiyeline işaret ediliyor.
Şirket, bu yatırımın yenilenebilir enerji portföyünü güçlendirecek stratejik bir adım olduğunu vurgularken, gelişmelerin kamuoyuyla paylaşılmaya devam edileceğini bildirdi.