Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Japonya Merkez Bankası Gevşek Para Politikasını Sürdürüyor

Japonya Merkez Bankası, piyasanın beklediği gibi faiz oranlarını değiştirmedi ve parasal gevşemeyi sürdürdü.
Japonya Merkez Bankası Gevşek Para Politikasını Sürdürüyor
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

Japonya Merkez Bankası (BOJ) aşırı gevşek politikasını sürdürdü ve faiz oranlarını değiştirmedi. Eylül ayı toplantısının ardından yaptığı açıklamada, kısa vadeli faiz oranlarını yüzde -0,1′de tuttuğunu ve 10 yıllık Japon devlet tahvili getirisini sıfır civarında sınırladığını bildirdi.

Bankadan yapılan açıklamada, yurt içi ve yurt dışındaki ekonomileri ve finansal piyasaları çevreleyen son derece yüksek belirsizlikler olduğu, bu nedenle parasal genişlemeye sabırla devam edildiği belirtildi.

Ekonomik aktivite ve fiyatlardaki gelişmelerin yanı sıra finansal koşullardaki gelişmelere de yanıt verileceği ifade edildi.

Fakat uygulanan aşırı gevşek para politikası, Japonya’yı, artan enflasyonu kontrol altına almak için son iki yılda faiz oranlarını artıran büyük merkez bankaları arasından ayırdı.

BOJ, Temmuz ayı toplantısında Japonya Merkez Bankası Başkanı Kazuo Ueda’nın Nisan ayında göreve başlamasından bu yana yaptığı ilk politika değişikliğine gitmişti.

GCM Yatırım Banner

Uzun vadeli faiz oranlarının artan enflasyonla daha uyumlu hareket etmesine izin vermek için getiri eğrisi kontrolünü gevşetmişti.

Ueda, bu ayın başlarında yaptığı bir açıklamada, BOJ’un bu yıl sonuna kadar yeterli veriye sahip olabileceğini söyledi. Bu yorumunun ardından birçok ekonomist, BOJ’un aşırı gevşek para politikasından 2024′ün ilk yarısına kadar daha hızlı bir çıkışa ilişkin tahminlerini sürdürdü.

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/2Ç Kar/Zarar 35.99%/64.01%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.