Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

İtalyan Uzman: Rus Gazını Yasaklamak Ekonomik Trajediye Yol Açar

Rus gazına bağımlılık birçok kez vurgulanırken, alternatif olmadan ithalat yasağı koymanın beraberinde getireceği riskler de gündemden düşmüyor.
İtalyan Uzman: Rus Gazını Yasaklamak Ekonomik Trajediye Yol Açar
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali nedeniyle birçok yaptırım kararı alan Avrupa Birliği, enerji ambargosu konusunda kaygılı hareket ediyor. Rus gazına olağanüstü derecede bağımlı olan ülkeler, yaptırımların kendi ekonomilerini de olumsuz etkilemesinden korkuyor.

İtalyan analitik şirketi Nomisma Energia’nın Başkanı Davide Tabarelli, Rus gaz arzına yönelik bir yasağın getirilmesinin ekonomik ve enerji trajedisine yol açacağını söyledi. Kısa sürede Rus gazına alternatif bulmanın imkansız olduğuna dikkat çekti. İtalya daha önce tedariki artırmak amacıyla Cezayir ile bir anlaşma imzalamıştı.

İtalyan heyetinin Cezayir’i ziyareti sırasında yapılan anlaşmaya ilişkin olarak yorum yapan Tabarelli, hükümetin enerji konusundaki çabalarını takdir ettiğini söyledi.

Ancak Rusya’ya bir enerji ambargosu uygulanması durumunda, tüketimin ciddi oranda azaltılması gerektiğini ifade etti. Bunun da sanayi kollarına, okullara ve devlet kurumlarına doğal gaz tedarik etmemek anlamına geldiğini ifade etti.

Evlerde sıcaklığın düşürülmesinde bile 1 milyar metreküpten fazla tasarruf edilemeyeceğine dikkat çeken Tabarelli, mevcut 29 milyar metreküp gazın tedarik kaynağını değiştirmenin çok zor olacağını sözlerine ekledi.

GCM Yatırım Banner

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis de geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Ukrayna savaşı nedeniyle artan fiyatlar ve enerji piyasasında alınacak kararların yükünü hiçbir ülkenin kaldıramayacağını söylemişti.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba ise Batılı ülkelerden Rusya’ya petrol ve gaz konusunda ambargo uygulamasını talep etmişti.

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/3Ç Kar/Zarar 39.98%/60.02%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.