Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

İSO Başkanı Bahçıvan’dan TCMB’ye Teşekkür Mesajı

İstanbul Sanayi Odası Başkanı Bahçıvan, TCMB'nin ihracatçıya yönelik finansman maliyetini düşüren, firma limitlerini yükselten düzenlemesini değerlendirdi. İşte detaylar;
İSO Başkanı Bahçıvan’dan TCMB’ye Teşekkür Mesajı
HABER GİRİŞ

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’ndan (TCMB) bu sabah ihracatçıya yönelik atılan adımına ardından İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan resmi X hesabı üzerinden konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

TCMB’nin ihracatı teşvik eden reeskont kredilerinde finansman maliyetini düşürerek firma limitlerini yükseltmesi kararına yönelik İSO Başkanı Bahçıvan paylaşımında, şu ifadeleri kullandı;

“Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, ihracatı teşvik eden reeskont kredilerinde finansman maliyetini düşürdü.”

İSO Konunun Çözülmesi için Çaba Sergiledi

İSO olarak konunun gündemlerinde olduğunu vurgulayan Bahçıvan, konunun çözülmesi için çaba sergilediklerini ve katkı sunduklarını vurguladı.

Bahçıvan açıklamasında, Türkiye’nin üretim hayatına yönelik çözüm odaklı yaklaşım ve kararları sebebiyle Merkez Bankası Başkanı Sayın Hafize Gaye Erkan’a ve çalışma arkadaşlarına sanayiciler adına teşekkür etti.

GCM Yatırım Banner

Merkez Bankası’nın bugün açıklanan kararına göre ihracatçı ve KOBİ’lerin finansmana erişimi artacak, finansman maliyetleri ise yaklaşık 15 puan azalacak.

Bankalara gönderilen uygulama talimatına göreyse reeskont kredilerinin toplam faiz maliyeti, TCMB’nin politika faizi seviyesini aşmayacak.

Bugünkü karar ile mikro işletmeler için reeskont limiti 5 milyon liraya, küçük işletmeler için 50 milyon liraya, orta ölçekli işletmeler içinse 250 milyon liraya yükseltildi.

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/3Ç Kar/Zarar 39.98%/60.02%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.