Paratic Piyasalar Mobil Uygulama Icon
Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive
İNDİR

Işıklar Enerji Başkanı Rıza Kutlu Işık 2 Milyon Liralık Hisse Alımı Yaptı

Işıklar Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Kutlu Işık, şirketten 2 milyon lira toplam nominal tutarlı alım işlemiyle sermayedeki payını artırdı.
Işıklar Enerji Başkanı Rıza Kutlu Işık 2 Milyon Liralık Hisse Alımı Yaptı
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

Işıklar Enerji ve Yapı Holding A.Ş. (Işıklar Enerji) Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Kutlu Işık, şirket paylarından 2 milyon liralık alım gerçekleştirdi. Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) yayımlanan bildirimle Işık’ın şirket sermayesindeki paylarını (oy hakkını) %4,27 oranına yükselttiği açıklandı.

Yayımlanan bildirime göre; 1,70 – 1,77 TL fiyat aralığından 2 milyon toplam nominal tutarlı alış işlemi gerçekleştiği söylendi. İşlemle birlikte Rıza Kutlu Işık’ın Işıklar Enerji sermayesindeki paylarının 24.03.2021 itibarıyla %4,27 sınırına ulaştığı belirtildi. Alım öncesi oy hakkı oranı %3,9 sınırındaydı.

Açıklamanın geldiği sırada Işıklar Enerji hisseleri (IEYHO) %6’dan fazla yükselişle 1,74 lirada seyrettiği görülüyor.
Işıklar Enerji Yüzde 6,10 Yükseliş
Kaynak: Piyasa.Paratic.com

Hisseler, Pazartesi günü büyük kayıpla birlikte devre kesici sistemine girerken, dünkü işlemlere 1,52 liradan açılmıştı. Dünün kapanışını 1,64 liradan yapan hisseler, bugün açılışta 1,60 liraya kadar geriledi. Daha sonra yataya yakın bir seyir izleyen hisseler, TSİ 12:30 sularında yükselişe geçti.

Işıklar Enerji hisseleri TSİ 14:10 sularında 1,77 liraya kadar yükselirken, TSİ 15:35 sularında %6,10 oranında yükselişle 1,74 liradan alıcı bulmaya başladı. Hisselerin haftalık performansı %3,88 oranında düşüşe işaret ederken, aylık bazda %6,79 değer kazandı. Yıllık bazda ise %355,26 oranında yükseldi.

Hisselerin yükselişi sürdürmesi durumunda 1,80 lira seviyesi takip edilecek. Eğer geri dönüş yaşanırsa 1,63 lira ilk destek görevini yapacak.

Manşet Haberleri
Sponsorlu
BİST 100 Günü Nasıl Kapatır?

Rıza Kutlu Işık’ın adı geçen sene manipülasyon suçlamalarıyla anılmış ve Sermaye Piyasası Kurulu’ndan büyük bir para cezası uygulanmıştı.

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu
Hesabınızı şimdi oluşturun!
Kolay kayıt, hızlı işlem ve uzman analizlerle finansal başarıya giden yolda lider adımı atın.