Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

İş Dünyası Rahat! TCMB’deki Değişim Politikayı Etkilemeyecek

İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç, TCMB Başkanlığındaki değişimin Türkiye ekonomi politikasını etkilemeyeceğini savundu. Detaylar haberde;
İş Dünyası Rahat! TCMB’deki Değişim Politikayı Etkilemeyecek
HABER GİRİŞ

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nda (TCMB) 2 Şubat’ta yaşanan koltuk değişimine yorumlar gelmeye devam ediyor. Hafize Gaye Erkan’ın affını istemesinin ardından TCMB Başkanlığına atanan Fatih Karahan’a ilişkin İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, Anadolu Ajansı’na (AA) değerlendirmelerde bulundu.

TCMB Başkanlığı yaşanan koltuk değişiminin Türkiye ekonomi politikasına yansılarını yorumlayan Avdagiç, Türkiye’nin devam eden bir ekonomi politikası paketi olduğunu dile getirdi.

Bu sebepten Merkez Bankası’nda uygulanan politika setinin Hazine ve Maliye Bakanlığı ile uyumlu şekilde yürüdüğünün altını çizdi.

TCMB Başkanlığına daha önce Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Fatih Karahan’ın atanmasının önemli olduğunu savunarak, “İş dünyası olarak Hazine ve Maliye Bakanlığı ve TCMB’nin ekonomi politikasında bir sapma veya değişiklik olacağını öngörmüyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Ekonomi Politikasına Aynen Devam”

Değişimle gündeme gelen en önemli konulardan birinin döviz fiyatlarına yansımasının olduğunu bildirerek, bu bağlamda da hafta sonu herhangi bir dalgalanmanın olmadığını kaydetti.

GCM Yatırım Banner

Döviz kurunun tek olmasa bile kısa vadede önemli olduğunu aktaran Avdagiç, “Dolayısıyla TCMB politika setinin ve Hazine ve Maliye Bakanlığı ekonomi politikasının aynen devam edeceğini görüyoruz, piyasada olumsuz bir yansıması olmasını öngörmüyoruz.” dedi.

Değişimin ekonomi politikasında herhangi bir farklılık getirmeyeceğini ileri sürerek, TCMB’nin son dönemde uyguladığı mevcut para politikasının sürdürüleceğini dile getirdi.

TCMB Başkanı Fatih Karahan’ın yaptığı ilk açıklamaya işaret eden Avdagiç, “Başkanın ilk mesajı da bugüne kadar açıklanmış olan politikanın devam edeceğinin net işaretidir.” şeklinde konuştu.

Karahan’ın ifadelerinin bazı yorumcular tarafından daha şahin bir politika izleyeceği yönünde yorumlandığını vurguladı.

KAYNAK: AA

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/4Ç Kar/Zarar 29.65%-70.35%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.