Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

İş Bankası’ndan İş Ortaklığı için Dev Yatırım!

İş Bankası, KAP üzerinden yapılan açıklamada Getir ile iş ortaklığı kurulması maksadıyla 50 milyon dolar tutarında yatırım yapılacağını duyurdu. Detaylar...
İş Bankası’ndan İş Ortaklığı için Dev Yatırım!
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

Türkiye İş Bankası A.Ş. tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) paylaşılan bilgilere göre şirket, önemli bir iş ortaklığı ve buna bağlı olarak dev bir yatırım gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

KAP’a yapılan bildirimde Getir Teknolojik Hizmetler A.Ş. ile servis bankası olarak iş ortaklığı kurulması amacıyla genel müdürlüğe yetki verildiği bildirildi.

Getir’e Dev Yatırım ve İş Ortaklığı

Açıklamada, Dijital Bankaların Faaliyet Esasları ve Servis Modeli Bankacılığı Yönetmeliği kapsamında GetirFinans (Getir Teknolojik Hizmetler A.Ş.) ile servis bankası olarak iş ortaklığı kurulmasının amaçlandığı belirtildi.

Açıklamanın devamında, bu amaçla 50 milyon dolar tutarında yatırım yapılacağı ifade edildi.

KAP açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

GCM Yatırım Banner

“Dijital Bankaların Faaliyet Esasları ve Servis Modeli Bankacılığı Yönetmeliği kapsamında GetirFinans (Getir Teknolojik Hizmetler A.Ş.) ile servis bankası olarak iş ortaklığı kurulması amacıyla, düzenleyici otoriteler nezdinde gerçekleştirilecek izin başvuruları dahil olmak üzere, gerekli tüm işlemlerin yürütülmesi ve bu kapsamda ayrıca Getir Teknolojik Hizmetler A.Ş.’ye 50 milyon ABD Doları tutarında yatırım yapılması konusunda Genel Müdürlüğümüz yetkilendirilmiştir.”

Yatırım Ne Zaman Yapılacak?

Şu an için yalnızca Genel Müdürlüğün yetkilendirildiği belirtilirken yatırımın tam olarak ne zaman gerçekleşeceğine dair herhangi bir bilgi verilmiş değil.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/4Ç Kar/Zarar 29.65%-70.35%
Hesabınızı şimdi oluşturun!
Kolay kayıt, hızlı işlem ve uzman analizlerle başarıya giden yolda lider adımı atın.