Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

İngiltere Ekonomisi için Stres Arttı! Resesyon Riski Gündemde

Önde gelen ekonomistler ve analistler İngiltere’nin resesyona gireceğini vurguluyor. İşte detaylar;
İngiltere Ekonomisi için Stres Arttı! Resesyon Riski Gündemde
HABER GİRİŞ

Dünyanın en büyük ekonomilerinden biri olan İngiltere’de resesyon endişesi devam ediyor. Ada ülkesinin ekonomisine yönelik değerlendirmeler ini paylaşan Alianz Başekonomisti Mohamed El-Erian, artan konut fiyatlarına ve yüksek borçlanma maliyetlerine dikkat çekerek sancı oluştuğunu aktardı.

El-Erian, İngiltere’nin gerçekten resesyona girebileceğini belirtti. RSM İngiltere ekonomisti Thomas Pugh ise paylaştığı bilgi notunda ülkenin 2024’ün başında resesyona girebileceğini söyledi ve reel ekonominin yüksek politika faizlerinden olumsuz etkilendiğini paylaştı.

“50 Baz Puanlık Artış Bekleniyor”

Capital Economics Başekonomisti Paul Dales, konuyla ilgili değerlendirmesinde enflasyon artışının hız kesmesine rağmen İngiltere Merkez Bankası’nın (BoE) politika faizinde 50 baz puanlık artış beklediğini ifade etti.

Çalışanların ücretlerinin enflasyon karşısında güçsüz kaldığına dikkat çeken Dales, çekirdek enflasyonun 2024’ün sonuna kadar yüzde 2 hedefine dürülemeyeceğini savundu. İngiltere’nin 2023’ün sonunda veya gelecek yılın başında resesyona girmesinin beklendiğini paylaştı.

Kıdemli Ekonomist Fhaheen Khan, ülkede endüstriyel strateji eksikliğinin fabrikaların üretimini olumsuz etkilediğini vurguladı ve bugün açıklanan imalat sektörü PMI verisinin durgunluğa işaret ettiğini belirtti.

“İki Kez Daha Faiz Artışı Gelebilir”

Forex.com’dan Analist Fawas Razaqzada, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda BoE’nin 25 baz puanlık faiz artışına giderek oranın yüzde 5,25’e çıkabileceğini söyledi.

Piyasalarda yıl sonuna kadar iki kez daha faiz artışına gidilmesi beklentisinin ağır bastığını aktardı.

BoE, enflasyonun mayısta yüzde 8,7 oranında kalmasıyla politika faizini 50 baz puan artışla yüzde 4,50’den yüzde 5’e çıkarmıştı. Piyasalar, Perşembe günü yapılacak toplantıda politika faizinin yüzde 5’ten yüzde 5,25’e çıkacağını öngörüyor. (AA)

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2025/1Ç Kar/Zarar 37.60% / 62.40%
Yatırımlarınızı GCM Yatırım Aracılığıyla Yönetin
Kişisel Yatırım Temsilciniz ve Piyasa Analizlerine Ücretsiz Ulaşın