Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

İngiliz Bakan: Yaptırımlar Rusya’yı Sovyet Dönemine Götürüyor

İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss, Rusya’ya yönelik yaptırımlara değinerek, boyutunun yol açacağı sonuçlardan bahsetti.
İngiliz Bakan: Yaptırımlar Rusya’yı Sovyet Dönemine Götürüyor
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

Rusya’nın Ukrayna’ya 24 Şubat’ta başlattığı savaşın ilk gününden bu yana Batılı ülkeler tepkisini net bir şekilde ortaya koydu. Binlerce kalemi içeren yaptırım listeleri art arda açıklanırken, Rusya buna kulak asmayarak çeşitli misilleme kararları aldı.

İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss, Varşova’da Polonyalı mevkidaşı Zbigniew Rau ile görüştükten sonra basın açıklaması yaptı. Savaşı sona erdirmenin tek yolunun, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ukrayna’da kaybetmesi olduğunu dile getirdi.

Rusya’nın 604 milyar dolardan fazla döviz rezervi olduğunu belirten Truss, Batı’nın uyguladığı yaptırımlarla bunun yüzde 60’ından fazlasına denk gelen 350 milyar dolarlık kısmının dondurulduğunu ve kullanılamadığını söyledi.

Diğer ülkelerle koordineli bir şekilde devreye alınan yaptırımların, Rus ekonomisini Sovyetler Birliği dönemine doğru gerilettiğini açıkladı. Bu Perşembe günü yapılması planlanan G7 ülkelerinin Dışişleri Bakanları toplantısında Rusya’ya karşı yeni yaptırım önlemlerinin ele alınacağını söyledi.

Özellikle giriş yasağı getirilmesi çağrısında bulunacağını ifade etti. bunların Rus gemilerinin Batı ülkelerinin limanlarına girmesinin kısıtlanması ve Rus altın madenciliği endüstrisini etkilemeyi içerdiğini belirtti.

GCM Yatırım Banner

Bunun yanında Rusya’dan kömür, petrol ve doğal gaz ithalatının yasaklanması üzerine de çalışmaların devam ettiğini açıkladı. İngiltere ve Polonya’nın Ukrayna’nın yakın müttefikleri olduğunu, siber güvenlik alanlarında da iş birliğinin artırıldığını sözlerine ekledi.

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/1Ç Kar/Zarar 34.76%/65.24%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.