Uluslararası Para Fonu (IMF), Şubat ayında kripto paraların yasaklanabilmesinin seçeekler arasında olduğunu belirten açıklama yapmıştı. Bu açıklamadan birkaç ay sonra kısmi bir geri adım geldi.
IMF yaptığı açıklamada, kripto paraları yasaklamanın ilgili riskleri azaltmanın en iyi yolu olmayabileceğini, çünkü aynı zamanda ülkelerin ilgili faydaları elde etmesini de önleyeceğini belirtti.
IMF, Latin Amerika ve Karayipler’de merkez bankası dijital para biriminin (CBDC) benimsenmesine ilgiyle ilgili, “Birkaç ülke riskleri nedeniyle kripto varlıklarını tamamen yasaklamış olsa da, bu yaklaşım uzun vadede etkili olmayabilir.” açıklamasını yaptı.
Bunun yerine, vatandaşların karşılanmamış dijital ödeme ihtiyaçları da dahil olmak üzere kripto talebinin itici güçlerini ele almaya ve kripto varlık işlemlerini ulusal istatistiklere kaydederek şeffaflığı geliştirmeye odaklanılması çağrısı yapıldı.
IMF , 2022’de Brezilya, Arjantin, Kolombiya ve Ekvador gibi Latin Amerika ülkelerinin kripto varlıklarının küresel olarak benimsenmesinde ilk 20 arasında yer aldığını bildirdi. Bu açıklamaya rağmen Arjantin, geçen yılın Mayıs ayında kripto kullanımını yasakladı.
Kripto paralar son dönemde düzenleyiciler tarafından daha fazla denetlenen bir alan haline geldi. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) kayıt dışı menkul kıymet ticareti yaptıkları gerekçesiyle, dünyanın en büyük kripto para borsaları Binance ve Coinbase aleyhine dava açmıştı.