Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

İletişim Başkanlığı: 12 Ülkede Güvenlik Panelleri Düzenlenecek!

Başkanlık uluslararası düzenin yeniden inşasına yönelik paneller düzenleneceğini duyurdu. Haberin detayları aşağıda;
İletişim Başkanlığı: 12 Ülkede Güvenlik Panelleri Düzenlenecek!
HABER GİRİŞ

İletişim Başkanlığı bugün yaptığı duyuruda 12 ülkede, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi Reformu paneli düzenleneceğini bildirdi.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun yapılan açıklamada, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin BM sisteminin işlevsizliğini ve sadece sembolik değere sahip olduğunu gözler önüne serdiğine işaret etti.

Altun panel serisinde, yeni bir BM ve Güvenlik Konseyi oluşturulmasında ve uluslararası sistemin yeniden harekete geçirilmesinde farkındalık amaçladıklarını söyledi.

Güvenlik Konseyi Reformu 12 Farklı Ülkede Düzenlenecek

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı 12 ülkede yapılacak olan BM Güvenlik Konseyi Reformu’nun “Uluslararası Düzenin Yeniden İnşasına Yönelik Bir Yaklaşım” olduğunu bildirdi.

Panel serisinin ilk ayağının İtalya ve Arjantin’de Nisan ile Haziran aylarında düzenlendiği, ikinci ayağının ise 16 Ağustos’ta Fransa’nın başkenti Paris’te yapılacağı duyuruldu.

Aynı zamanda panellerin sırasıyla 18 Ağustos’ta Londra’da, 22 Ağustos’ta Oslo’da, 24 Ağustos’ta Stockholm’de ve 26 Ağustos’ta Amsterdam’da devam edeceği ifade edildi.

Güney Afrika, Almanya, Güney Kore, Japonya, İspanya ve Rusya’da gerçekleştirecek olan panellerin takip edeceği, son etkinliğin ise Eylül ayında düzenlenecek olan BM Genel Kurulu çerçevesinde New York’ta yapılacağı eklendi.

BM reformuna yönelik Türkiye politikasının küresel ölçekte uluslararası kamuoyu ile buluşturulması hedeflenirken, panellerde alanında uzman yerli ve yabancı katılımcıların olacağı bildirildi.

Erdoğan’ın “Dünya 5’ten Büyüktür” Söylemi Uluslararası Nitelikte

Altun konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Dünya 5’ten Büyüktür” söyleminin ve “Daha Adil Bir Dünya Mümkün” eserinin, BM reformuna yönelik Türkiye politikasının uluslararası toplumda ciddi bir karşılığı olduğunu iletti.

BM’nin meşruiyet, işlevsellik, etkinlik, kapsayıcılık, temsil ve yönetişim sorunlarına dikkat çekileceğini de belirtti.

Altun sorunları gündeme getirirken özellikle BM Güvenlik Konseyi’nde reform ihtiyacının bulunduğunu gündeme getireceklerini duyurdu.

BM reformu konusunda başkanlığın yoğun bir kamu diplomasi atağı içinde olduğunu söyleyen Altun, düzenlenecek olan panellerin uluslararası alanda ses getireceğini kaydetti.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/4Ç Kar/Zarar 29.65%-70.35%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.