Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

İhaleyi Alan Şirketin Hisseleri Yükseldi

Meditera Tıbbi Malzeme Sanayi ve Ticaret A.Ş., kazandığı ihale hakkında açıklamada bulundu. Şirketin hisseleri yükselişe geçti. Detaylar haberde...
İhaleyi Alan Şirketin Hisseleri Yükseldi
HABER GİRİŞ

Meditera Tıbbi Malzeme Sanayi ve Ticaret A.Ş., Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından yapılan ihale hakkında açıklamada bulundu.

Meditera, Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin 18 aylık merkezi kemoterapi ilaç hazırlama ve uygulama hizmeti kapsamındaki 13.922.511,60 TL’lik ihalenin şirketin uhdesinde kaldığını duyurdu.

Söz konusu açıklamada ihaleye yönelik içsel bilginin 13/05/2024 tarihli karar ile SPK’nın II-15.1 Özel Durumlar Tebliği’nin 6.maddesi kapsamında ertelendiği bildirildi.

Şirketin, rekabet şartları vb. hususlarda meşru çıkarlarının zarar görebileceği ve yapılacak bir özel durum açıklamasının şirketin ve dolayısıyla ortakların çıkarlarına halel gelebileceği durumundan dolayı açıklamanın ertelendiği not edildi.

Meditera Tıbbi Malzeme Paratic Piyasalar
Kaynak: Paratic Piyasalar

Bu karar ile şirketin hisseleri yükselişe geçti. Dün kapanışı 31,48 TL’den yapan MEDTR hisseleri bugün açılışı 31,58 TL’de yaptı.

Hisseler 31,04 TL’ye geriledikten sonra söz konusu ihale duyusunun ardından 32,04 TL’ye iğne attı.

Günlük bazda yüzde 0,83 kazandıran hisseler 31,92 TL’den işlem gördü. Hisselerin yıllık karı yüzde 36,34 olurken, aylık bazda yüzde 1,49 kaybettirdi.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2025/1Ç Kar/Zarar 37.60% / 62.40%
Hesabınızı şimdi oluşturun!
Kolay kayıt, hızlı işlem ve uzman analizlerle başarıya giden yolda lider adımı atın.