Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

İBB’den Sığınmacı Çıkışı Geldi: Kiralar Yüzde 654 Arttı

Sığınmacıların başkenti haline gelen İstanbul’da emlak sektöründe fiyat dengesi kırıldı. İBB’den Buğra Gökce, gelinen son durum hakkında açıklama yaptı.
İBB’den Sığınmacı Çıkışı Geldi: Kiralar Yüzde 654 Arttı
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalmasıyla yüksek sesle konuşulmaya başlanan mülteci meselesinin konut sektörüne yansımaları gündeme geldi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri (İETT) Genel Müdürü Buğra Gökce, İstanbul’da ev kiralarında yaşanan fiyat dengesizliğine dikkat çekti.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Gökce, kiralık konutların ilana çıkarıldığı Sahibinden.com internet sitesindeki verilerden elde edilen emlak endeksine göre sığınmacıların yoğun olarak yaşadığı bölgelerde fahiş fiyat artışlarının yaşandığını söyledi.

Sığınmacı nüfusun çoğunluğu oluşturduğu 15 ilçede 5 yılda konut kiralarının ortalama yüzde 654 arttığını açıklayan Gökce, bu durumun sektördeki fiyat dengesini bozduğunun altını çizerek şu paylaşımı yaptı:

Buğra Gökçe Twitter Açıklama
Kaynak: Twitter

“15 ilçede kiralar 1640 lira seviyesinden ortalama 12 bin 111 lira seviyesine çıkmış durumda. Atılması gereken adımlar var” diyen Gökce, tespit ve önerilerini şöyle sıraladı:

“Sosyal konut üretiminin yanı sıra, makroekonomik politikaların akılcı hale getirilmesi ve yabancılara konut satışının piyasaya denge gelene kadar durdurulması lazım. Sığınmacıları da ülkelerine kavuşturmalıyız. Sığınmacı nüfusunun artması, konut piyasasının dengesini de bozuyor.”

GCM Yatırım Banner
Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/3Ç Kar/Zarar 39.98%/60.02%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.