Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

IAEA: Çernobil’i Normale Döndürmek için Yapılacak Çok İş Var

Çernobil Nükleer Santrali’nin durumu hakkında açıklama yapan IAEA Başkanı Grossi, hasarın büyük olduğunu belirtti.
IAEA: Çernobil’i Normale Döndürmek için Yapılacak Çok İş Var
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (IAEA) Başkanı Rafael Mariano Grossi, Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle büyük gerilim yaratan Çernobil Nükleer Santrali hakkında yeni bir açıklamada bulundu.

Santral, Rus kuvvetleri tarafından işgal edilmiş, ardından yeniden Ukrayna’nın yönetimine geçmişti. Grossi, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, Rusların Çernobil’den çekilmesini doğru bir adım olarak yorumlamıştı.

Bugün yaptığı açıklamada ise Ukrayna’nı santralde, üç hafta içinde ilk personel rotasyonunu gerçekleştirdiğini söyledi. Tesisin hasara uğradığını, analitik aletlerin çoğunun kırılmış, çalınmış veya devre dışı bırakılmış durumda olduğunu ifade etti.

Ukrayna tarafından gelen açıklamada bir bilgi ve iletişim merkezinin de tahrip edildiği, radyasyon izleme verilerinin otomatik iletiminin devre dışı bırakıldığı yönünde bilgi alındığını aktardı.

Konuşmasında, Ukraynalı yetkililerin Çernobil sahasının düzenleyici kontrolünü kademeli olarak geri yüklemesinin çok olumlu olduğunu fakat normale döndürmek için yapılacak çok iş olduğunu belirtti.

GCM Yatırım Banner

En kısa sürede radyolojik bir değerlendirme yapmak, nükleer materyalinin uzaktan güvenlik önlemleriyle izlenmesine devam etmek ve ekipmanı teslim etmek için ekiplere başkanlık edeceğini sözlerine ekledi.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/4Ç Kar/Zarar 29.65%-70.35%
Hesabınızı şimdi oluşturun!
Kolay kayıt, hızlı işlem ve uzman analizlerle başarıya giden yolda lider adımı atın.