Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

HSBC’den Türk Lirası için Yeni Açıklama: Cazibesi Arttı

TÜİK tarafından paylaşılan enflasyon rakamları gündemde kalmayı sürdürüyor. HSBC, Türk lirası için iyimser bir rapor paylaştı. İşte detaylar;
HSBC’den Türk Lirası için Yeni Açıklama: Cazibesi Arttı
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

Türkiye’de açıklanan enflasyon rakamlarının ardından uluslararası finans kuruluşlarından ve bankalardan kritik değerlendirmeler gelmeye devam ediyor. HSBC, 4 Temmuz’da Türk lirasına ve enflasyon verilerine yönelik rapor paylaştı.

HSBC Stratejistleri Myrat Toprak ve Charlotte Ong tarafından kaleme alınan raporda, enflasyondaki yavaşlamanın Türk lirasının cazibesini artırdığı vurgulandı.

Enflasyonun hem Türkiye Cumhuriyet Bankası (TCMB) hem de Türk lirası için pozitif olduğunu belirten stratejistler, para politikası ve kredibilite açısından Haziran enflasyon verisinin olumlu olduğunu bildirdi.

TCMB anketinde yıl sonu enflasyon tahmininin yüzde 43,5 olduğuna işaret edildi ve ileriye dönük reel faizlerin yükselmesinin liranın cazibesini artırabileceği kaydedildi.

Raporda Haziran’da olduğu gibi aylık enflasyonda ılımlı artışın gelecek aylarda da devam etmesi halinde reel faiz dinamiklerindeki iyileşmenin süreceği, yılın ikinci yarısında politika yapıcılar dolar/TL’nin stabil seyretmesinden yana olsa da Türk lirasının reel anlamda ılımlı biçimde değerlendirebileceği ifade edildi.

GCM Yatırım Banner

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan bilgilere göre Haziran’da enflasyon aylık bazda yüzde 1,64, yıllık bazda yüzde 71,60 yükseldi. Enflasyon rakamlarının ardından açıklama yapan Goldman Sachs, manşet enflasyonun 2024’te yüzde 36’ya kadar gerileyebileceğini açıkladı.

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/3Ç Kar/Zarar 39.98%/60.02%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.