Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Hisarcıklıoğlu: Türk Devletleri Arasında Ticaret Hacmi Artmalı

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Türk Dünyası İş Forumu’nda Türk devletleri arasında ticaret hacminin artmasına yönelik vurgu yaptı. Detaylar haberde...
Hisarcıklıoğlu: Türk Devletleri Arasında Ticaret Hacmi Artmalı
HABER GİRİŞ

Türk Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği’nin (TOBB) ev sahipliği yaptığı Türk Dünyası İş Forumu’nda konuşan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu önemli açıklamalarda bulundu. Türk Dünyası İş Formu’na Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Türkiye ile gözlemci üyeler, KKTC, Macaristan ve Türkmenistan’ın ekonomi ve ticaretten sorumlu bakanları ve bakan yardımcıları katıldı.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, doğal kaynaklara sahip olmanın kalkınma için tek başına artık yeterli olmadığını, ekonomik alt yapının çeşitlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Türk devletleri arasında ticaret hacminin artırılması gerektiğini aktardı. Türkiye’nin girişimcileri artırmak ve özel sektörü geliştirmek suretiyle iki alanda da küresel bir başarıya imza attığını dile getirdi.

Bunun yanında ikili serbest ticaret veya tercihli ticaret anlaşmalarının tamamlanması gerektiğini belirtti.

Hizmetler ticareti ve yatırımlar alanında serbest ticaret anlaşması çalışmalarının tamamlanması gerektiğini vurguladı.

Türk devletlerinin de Avrupa Birliği benzeri bir bütünleşme ile başarı hikayesi yazabileceğini aktardı.

Kadınları ve gençleri girişimci olmaya yönlendirilmesi gerektiğini söyleyen TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu yatırımcıları ülkeye çekmek için, uluslararası standartta bir ‘tahkim’ imkanı sağlanması gerektiğini söyledi.

Türkiye’nin tahkim sistemini getirdikten sonra, yılda 1 milyar dolar olan FDI girişinin, 10 milyar dolarları geçtiğini aktardı.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/4Ç Kar/Zarar 29.65%-70.35%
Hesabınızı şimdi oluşturun!
Kolay kayıt, hızlı işlem ve uzman analizlerle başarıya giden yolda lider adımı atın.