Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Hindistan Covid’de Yeni Rekor Kırarken Hisseler ve Para Birimi Sert Düştü

Dünyanın ikinci en kalabalık ülkesi Hindistan yeni günlük vakalarda bir kez daha rekor kırarken para birimi ve borsa endeksi sert düştü.
Hindistan Covid’de Yeni Rekor Kırarken Hisseler ve Para Birimi Sert Düştü
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

İlk kez 4 Nisan’da günlük 100 bin vaka sınırını aşan Hindistan, sonrasında birkaç kez yeni rekor rakamlar kaydetti. Son yükselişiyle salgından en kötü etkilenen ikinci ülke konumuna gelirken Worldometers verilerine göre 11 Nisan’daki günlük yeni vaka 169 bin 914’le rekor tazeledi.

Durum hem sağlık hem de ekonomik cepheye ilişkin endişeleri artırırken Hindistan’ın gösterge endeksi de para birimi de eksiye düştü.

Hindistanlı gazete Mint, Maharashtra’nın son 24 saatte 63.294 yeni vaka, 34.008 iyileşme ve 349 ölümle en kötü etkilenen eyalet olmaya devam ettiğini yazdı. Eyaletteki toplam vaka sayısı şu anda 34.07.245.

Hindistan rupisi, dolar karşısında geçen Ağustos ayından bu yana en zayıf seviyesine yaklaşarak 75’in altına düştü.
Hindistan BSE Sensex Endeksi
Kaynak: MarketWatch

Ülkede artan vakalar nedeniyle açıklanan yeni kısıtlamaların yanında ABD getirilerine ilişkin pozitif beklentiler de para birimini baskıladı.

Bugün önde gelen birçok Asyalı gibi Hindistan gösterge endeksi BSE Sensex de sert düştü. Cuma günü 49,591.32 puandan kapanış yapan borsa endeksi, haftanın ilk gününe 48,779 puanda başladı.

GCM Yatırım Banner

Sonraki saatlerde düşüşü hızlandırarak 47,779.71 puana kadar geriledi. Halen açık olan borsa endeksi TSİ 11.05’te yüzde 3,34 ekside 47,932 puanda hareket ederken görüldü. Son verilere göre endeks 26 Mart’tan bu yana en düşük seviyesine geriledi.

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/3Ç Kar/Zarar 39.98%/60.02%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.