Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan BDDK Kararına Yönelik Açıklama

Hazine ve Maliye Bakanlığı, BDDK’nın kredi kararına açıklık getirerek, finansal istikrar mesajı verdi. Ayrıntılar şöyle...
Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan BDDK Kararına Yönelik Açıklama
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

Hazine ve Maliye Bakanlığı, günün en çok konuşulan konusu olan Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) Türk Lirası ticari kredi kullanımına getirdiği koşullar hakkında açıklama yaptı.

Bakanlıktan gelen açıklamada; söz konusu kararın 9 Haziran’da atılan adımların bir devamı niteliğinde olduğu ifade edildi.

BDDK tarafından son dönemde atılan adımlar;

  • Yurt dışı yerleşiklerle türev işlem gerçekleştiren bankalar ve finansal kuruluşlar dışındaki yurt içi yerleşik kişilere kullandırılacak ticari nakdi kredilere yüzde 500 risk ağırlığı getirilmesi,
  • Konut kredilerinde ve konut teminatlı kredilerde kredi değer oranının farklılaştırılması,
  • 15 milyon TL üzerinde döviz varlığı bulunan ve yabancı para nakdi varlıkların TL karşılığının, aktif toplamından veya son 1 yıllık net satış hasılatından büyük olanı yüzde 10’u aşan bağımsız denetime tabi reel sektör şirketleri için TL cinsinden yeni nakdi ticari krediye erişimlerin sınırlandırılması olarak sıralandı.

“Kredi piyasası gelişmelerine yönelik alınan bu tedbirler hem Türkiye Ekonomi Modelimiz çerçevesindeki selektif kredi yaklaşımımızı hem de finansal istikrarı destekler niteliktedir.” denilen açıklamada, tüm ekonomi kurumları ile birlikte, birbirini tamamlayıcı ve finansal istikrarın güçlendirilmesine yönelik tedbirlerin alınmaya devam edileceği duyuruldu.

GCM Yatırım Banner
Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/3Ç Kar/Zarar 39.98%/60.02%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.