Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Halka açık bankalara hisse geri alımında BDDK desteği

BDDK, halka açık bankaların 16 Eylül 2026 sonrası gerçekleştirdiği hisse geri alımlarına yıl sonuna kadar sermaye hesaplamalarında kolaylık sağladı.
Halka açık bankalara hisse geri alımında BDDK desteği
HABER GİRİŞ

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Borsa İstanbul’da işlem gören halka açık bankaların gerçekleştirdiği hisse geri alımlarına yönelik yeni bir karar aldı.

Alınan karara göre, bankaların 16 Eylül 2026 tarihinden sonra piyasadan geri aldığı kendi hisseleri, 31 Aralık 2026’ya kadar çekirdek sermayeden indirilecek kalemler arasında değerlendirilmeyecek.

Düzenleme kapsamında söz konusu hisseler, sermaye yeterliliği hesaplamalarında kredi riskine ve piyasa riskine esas tutarların belirlenmesine de dahil edilmeyecek.

Kararla birlikte halka açık bankaların hisse geri alımlarının sermaye yeterlilikleri üzerindeki etkisinin yıl sonuna kadar sınırlandırılması hedefleniyor. BDDK, kararın ilgili kuruluş birliklerine bildirilmesine ve Kurumun internet sitesinde yayımlanmasına karar verdi.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2026/2Ç Kar/Zarar 17.84%-82.16%
Hesabınızı şimdi oluşturun!
Kolay kayıt, hızlı işlem ve uzman analizlerle başarıya giden yolda lider adımı atın.