Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Gözde Teknoloji Şirketinden SpaceX ile İş Birliği!

Kontrolmatik, iştiraki Plan’S şirketinin “Connecta Network” takım uydularının ilk dört tanesini uzaydaki yörüngelerine gönderileceğini belirtti.
Gözde Teknoloji Şirketinden SpaceX ile İş Birliği!
HABER GİRİŞ

Kontrolmatik Teknoloji Enerji ve Mühendislik (KONTR), 16 Ağustos tarihinde iştiraki Plan-S’in faaliyetleri hakkında önemli bir duyuru yaparak yatırımcıları bilgilendirdi.

Şirket, Plan-S’in uydu tabanlı haberleşme sistemlerinde, özellikle den nesnelerin interneti cihazları (loT) haberleşmesi ve yer yüzü gözlemi alanlarında öncü olmayı hedeflediğini vurgulandı.

“SpaceX ile Gönderildi”

Connecta T1.1, Connecta T1.2, Ceonnecta T2.1 ve Connecta T3.1 & 3.2 adlarında beş test uydusunun halihazırda uzaydaki yörüngelerinde görevlerine devam ettiği ifade edildi. Bu uyduların tüm tasarım, test ve entegrasyon süreçlerinin Plan-S ekibi tarafından tamamlandığı ve SpaceX Falcon 9 roketi ile uzaya gönderildiği not edildi.

Plan-S’in IoT haberleşmesi alanında hizmet verecek olan “Connecta Network” takım uydularının ilk dört tanesini herhangi bir erteleme olmaması durumunda 16 Ağustos saat 21:56’da SpaceX’in Falcon 9 roketi “Transporter 11” göreviyle uzaydaki yörüngelere gönderileceği bildirildi.

PlanS’in IoT haberleşmesi alanında görev yapacak uyduların fırlatılmadan kısa süre sonra devreye alınarak ticari hizmet vermeye hazır hale geleceği, birçok sektörden kullanıcılara ticari hizmet sunacağı aktarıldı.

GCM Yatırım Banner
Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/4Ç Kar/Zarar 29.65%-70.35%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.