Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Goldman’dan petrol vergisi uyarısı: Tüketicilere maliyeti büyük olur

ABD’li yatırım bankası Goldman Sachs, petrole tarife gelmesi durumunda, bunun hane başına maliyetinin büyük olacağı uyarısında bulundu.
Goldman’dan petrol vergisi uyarısı: Tüketicilere maliyeti büyük olur
HABER GİRİŞ

Goldman Sachs tarafından hazırlanan bir rapora göre, ABD’nin ithal petrole getirebileceği olası bir gümrük vergisi, tüketicilere toplamda 22 milyar dolarlık ek maliyet yaratabilir. Bu da her bir haneye ortalama 170 dolarlık ek yük anlamına geliyor.

ABD yönetimi, özellikle Kanada ve Meksika’dan gelen petrol akışına yönelik ek vergi uygulama fikrini değerlendiriyor. Ancak uzmanlar, bu adımın yerli petrol üretimini artırma konusunda beklenen etkiyi yaratmayacağını belirtiyor.

Goldman Sachs analistlerinden Callum Bruce ve ekibinin hazırladığı rapora göre, ABD’nin ürettiği hafif petrol ile rafinerilerin ihtiyaç duyduğu ağır petrol arasında dengesizlik bulunuyor. Bu nedenle, ham petrole uygulanacak yüzde 10’luk bir gümrük vergisinin iç piyasada üretimi kayda değer ölçüde artırması beklenmiyor.

Buna ek olarak, bu tür bir verginin akaryakıt fiyatlarını da yukarı çekebileceği belirtiliyor. Rapora göre, ABD’de benzin fiyatları litre başına yaklaşık 2 sent (gallon başına 7 sent) artabilir.

Donald Trump yönetimi, küresel ticaret sistemini yeniden şekillendirmeye yönelik adımlar atarken, özellikle Çin’den gelen ithalatlara, çelik ve alüminyum ürünlerine yönelik yeni vergiler getirmeyi de değerlendiriyor. Uzmanlar ise petrol ithalatına yönelik böyle bir hamlenin daha çok ABD’li tüketicileri olumsuz etkileyeceği konusunda uyarıda bulunuyor.

GCM Yatırım Banner
Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/4Ç Kar/Zarar 29.65%-70.35%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.