
Gersan Elektrik Ticaret ve Sanayi A.Ş., 2024 yılına ilişkin kar payı dağıtımı konusunda aldığı Yönetim Kurulu kararıyla, elde edilen net dönem kârının ortaklara dağıtılmayarak şirket bünyesinde bırakılmasına karar verdi.
Şirket tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) düzenlemeleri ve yasal kayıtlara göre hesaplanan finansal sonuçlar doğrultusunda, 2024 yılına ait 252,3 milyon TL net dönem karı elde edildiği belirtildi.
Ancak geçmiş yıl zararları (yaklaşık 106 milyon TL) düşüldükten sonra 146,2 milyon TL’lik net dağıtılabilir dönem karı oluşmasına rağmen, bu tutarın dağıtılmayarak olağanüstü yedek akçe olarak şirkette bırakılması uygun görüldü.
Şirketin 240 milyon TL’lik sermayesine karşılık, 2024 yılı için hem nakit hem de bedelsiz hisse yoluyla ortaklara herhangi bir kâr payı ödemesi yapılmayacak. Söz konusu teklif, 2024 yılı Olağan Genel Kurul toplantısında ortakların onayına sunulacak.