Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Gen İlaç’ta patrondan pay satışı: 2,5 milyon hisseyi elden çıkardı

Gen İlaç Yönetim Kurulu Başkanı Abidin Gülmüş, 2,5 milyon adet hissesini sattığını duyurdu.
Gen İlaç’ta patrondan pay satışı: 2,5 milyon hisseyi elden çıkardı
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

Gen İlaç ve Sağlık Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin (GENIL) Yönetim Kurulu Başkanı Abidin Gülmüş, sahip olduğu 3 milyon adet B grubu payı borsada işlem gören tipe dönüştürdüğünü ve bu paylardan 2,5 milyon adedini yatırım ihtiyaçlarına bağlı olarak borsa dışında sattığını açıkladı.

Sizce GENIL Fiyatı Ne Olur?
Sonuçları görmek için lütfen katılım sağlayınız.
Düşük
Düşeceğini Düşünüyorum
Yükseleceğini Düşünüyorum
Yüksek

Kamuoyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) yayımlanan açıklamada, Gülmüş geri kalan 500 bin adet payın satışa konu edilmeyeceğini belirtti.

Ayrıca, daha önce 29 Mart 2024 tarihinde borsada işlem gören tipe dönüştürülen 6 milyon adet payın, şahsi kredilerine teminat olarak kullanılmaya devam ettiği ve bu tarihten itibaren herhangi bir satış yapılmadığı ifade edildi.

Gülmüş, mevcut geri alım programı nedeniyle sahip olduğu borsada işlem gören payların Sermaye Piyasası Kurulu’nun Geri Alınan Paylar Tebliği kapsamında borsada satışının mümkün olmadığını da vurguladı.

Şirketin 2021 yılındaki halka arzından bu yana yatırımcıları desteklemeye devam ettiğini belirten Gülmüş, gelecekte de bu yönde kararlılıkla ilerleyeceklerini ifade etti.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2025/1Ç Kar/Zarar 37.60% / 62.40%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.