Tesislerinde ülkemizde tüketilen donuk parmak patatesin önemli bir kısmının üretildiği Atakey Patates Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş., Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı bildirimde 2024 yılı ihracat planlamasına ilişkin bilgilendirmede bulundu.
Borsa İstanbul’da ATAKP koduyla işlem gören şirketin açıklamasında, 2024 yılı ihracat projeksiyonlarının netleşmemesi nedeniyle halka arz dönemi fiyat tespit raporuna ihracat gelirlerinin dahil edilmediği hatırlatıldı.
Güncel gelişmeler ışığında şirketin, yurt dışı satış faaliyetleri kapsamında 2024 yılının ilk dondurulmuş patates sevkiyatının 551 ton olarak gerçekleştiği bilgisi verildi.
Küresel koşullar ve yasal düzenlemeler paralelinde oluşturulan 2024 yılı ihracat hedeflerinin iki döneme ayrıldığı belirtilirken yılın ilk 4 ayı, Nisan 2024 sonuna kadar 5500 ton üzerinde ihracat hedeflendiği ifade edildi.
Mayıs-Aralık 2024 dönemi için ise yasal düzenlemeler ve talep dinamikleri doğrultusunda hedef ihracat miktarının belirleneceği bildirildi.
TFI çatısı altında hizmet veren hızlı servis restoranlarının dondurulmuş parmak patates ihtiyacını karşılamasının yanı sıra Çin’deki Burger King restoranlarına da parmak patates tedariki sağlayan şirketin halka arz işlemleri 19-20-21 Temmuz 2023 tarihlerinde gerçekleşmişti. Halka arzda planlanan tahsisatın toplam 4,97 katı talep toplandığı belirtilmişti.
ATAKP Hisseleri Ne Durumda?
Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, haftanın ilk işlem gününü yüzde 0,72 değer artışıyla 8.044,02 puandan tamamlarken ATAKP hisseleri endeksle paralel hareket etti.
Hisselerin değeri, günlük yüzde 1,6’lık yükselişle 48 TL seviyesine çıkış gerçekleştirdi.
Haftalık grafikte güncel olarak yatırımcısına yüzde 3,4 kar ettirmiş görünen ATAKP hisseleri, aylık bazda ise yüzde 3,3 oranında yeşil yakmış durumda.