Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

GCM Yatırım/Nergiz: TCMB faiz indirimlerine devam edecektir

GCM Menkul Değerler’den Alper Nergiz, TCMB’nin faiz indirimlerinin oransal olarak daha düşük olabileceğini söyledi. İşte detaylar;
GCM Yatırım/Nergiz: TCMB faiz indirimlerine devam edecektir
HABER GİRİŞ

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Ağustos ayına ilişkin enflasyon rakamları yurt içi piyasaların gündemine yerleşti.

Ağustos’ta aylık enflasyon aylık bazda yüzde 2,04 ile beklentilerin üzerinde gerçekleşti. Bu durum risk iştahının azalmasına neden oldu.

GCM Menkul Değerler Genel Müdürü Alper Nergiz, A Para’ya verdiği demeçte enflasyon verilerine işaret ederek Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın faiz indirimlerine devam edeceğini, ancak oransal anlamda biraz daha düşük olabileceğini öngördü.

ABD’de faiz indirimlerinin gündemde olduğunu söyleyen Nergiz, Eylül ayının piyasalar için önemli olacağını vurguladı.

Türkiye’nin risk priminin (CDS) yaklaşık olarak 8-10 puan yükseldiğine dikkat çeken uzman, bunun hem iç siyasetten hem de enflasyondan kaynaklandığını dile getirdi.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2025/2Ç Kar/Zarar 32.49% / 67.51%
Hesabınızı şimdi oluşturun!
Kolay kayıt, hızlı işlem ve uzman analizlerle başarıya giden yolda lider adımı atın.