Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Gazprom Eleştirdi: Avrupa Susuzluğunu Bardakla Gideriyorlar

Gazprom yetkilisi, Avrupa ülkelerinin şu anda yaşadığı enerji krizine çözüm için uyguladıkları politikaları değerlendirdi. Haberin detayları aşağıda;
Gazprom Eleştirdi: Avrupa Susuzluğunu Bardakla Gideriyorlar
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

Dünya’nın en fazla doğal gaz çıkaran kuruluşu Gazprom yetkilisi Kiril Polous, Avrupa ülkelerinde yaşanan enerji krizine ilişkin açıklamalarda bulundu. Polous, Avrupa ülkelerinin doğal gaz açığını kapatmak için sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) terminallerini geliştirme yoluna gittiğine dikkat çekti.

Avrupa’nın izlediği yolu değerlendiren Polous, Avrupa’nın susuzluğunu gidermek için su yerine bardak aldığını söyleyerek eleştiride bulundu.

Gaz açığı sorunuyla karşı karşıya kalan Avrupalı şirketlerin LNG alım altyapısını aktif şekilde geliştirerek çözüm üretmeye çalıştıklarına dikkat çekti.

Polous, Avrupalı şirketlerin çözüm sürecinde enerji susuzluklarını, su yerine bardak satın alarak giderme çalıştıklarını söyleyerek görüş sundu.

Enerji Krizinde Çözüm: Gaza Tavan Fiyat Uygulaması

Avrupa ülkelerinin yüksek fiyatlardan LNG almak için yüzlerce milyar dolar sübvansiyon tahsis ettiğini vurguladı. Büyük enerji şirketlerinin kamulaştırılıp, gaza tavan fiyat uygulaması getirilip konuyla ilgili tartışarak söz konusu soruna çözüm bulmaya çalışıldığını belirtti.

GCM Yatırım Banner

Bu çalışmaların Avrupa piyasasındaki gaz açığının ticari rotaların değişmesine sebep olduğuna işaret eden Polous, bu sebeple tüm dünyadaki fiyatların artmasına yol açıldığını savundu.

Avrupa’daki ticaret platformlarında ortalama doğal gaz fiyatına da değinen Polous, fiyatların 2021’e kıyasla 2,5, 2020’ye kıyasla ise 13 kat arttığına dikkat çekti.

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/3Ç Kar/Zarar 39.98%/60.02%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.