
Gaziantep Valisi Davut Gül, Kahramanmaraş merkezli büyük depremlerin ardından şehirde evini taşımak isteyen vatandaşların karşılaştığı fahiş nakliye ücretlerine dair sosyal medya hesabından bir açıklamada bulundu.

kolayca yatırım yapın
Gül, Gaziantep sınırları içinde ev taşıma ücretlerine bundan sonra azami bir fiyat sınırı konulduğunu duyurdu.
Gül, “Ahlaksızlar” Diye Seslendi
Gül, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Maalesef bazı ahlaksızlar depremzedeleri sömürmek istiyor” ifadesini kullanırken; şehirdeki ev taşıma ücretlerinin azami fiyat tarifelerini paylaştı.
Pek çok vatandaşın evsiz kalmasına ya da evlerinin ağır hasarlı bir hale dönüşmesine neden olan yıkıcı depremin ardından bazı mağdurlar üzerinden haksız kazanç elde etmesi yönünde ihbarlar alındığının belirtildiği açıklamada, ilçe içerisinde ev taşıma ücretinin azami 6 bin TL ile sınırlandırıldığı kaydedildi.
Alınan bir dizi tedbir kapsamında; İslahiye ile Gaziantep arasının 9 bin TL, Nurdağı ile Gaziantep arasının 8 bin TL, ev taşıma asansör bedelinin bin lira olarak sınırlandırıldığı belirtildi.

“Misliyle Geri Alınacaktır”
Gül açıklamasının devamında, bu tarifelere uymayan nakliyecileri uyardı ve “Aksi durumlarda misliyle geri alınacaktır” ifadesini kullandı.
Doğalgaz Çalışmalarında Sona Gelindi
Davut Gül, dün yaptığı açıklamada ise Gazdaş tarafından evlere doğalgaz bağlama çalışmalarının hızla devam ettiği ve bu hafta sonlanmadan tüm abonelere hizmet verileceği bilgisini vermişti.
Evden Eve Nakliyeciler Derneği Başkanı Ali Ayılmazdır da konuyla ilgili açıklamalarda bulunmuş ve deprem bölgesinden taşınmak isteyen depremzede vatandaşlardan, fahiş fiyatlar konusunda yoğun şikayet aldıklarını kaydetmişti.