
Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek, kulübün sportif ve finansal geleceğine dair önemli açıklamalarda bulundu. MCT Technic ile yapılan yeni sponsorluk anlaşması sonrasında CNBC-e’ye konuşan Özbek, yakın gelecekte gündeme gelecek sermaye artırımı için sinyal verdi.
Özbek, “Sermaye artırımı konusunda önümüzdeki günlerde paydaşlarımızı ve taraftarlarımızı bilgilendireceğiz” ifadelerini kullanarak, kulübün finansal yapılanmasını daha da güçlendirecek bir hamlenin yaklaştığını duyurdu.
Başkan Özbek, açıklamalarında basketbol şubesinin de uluslararası arenada büyüyeceğinin işaretlerini verdi. FIBA tarafından yeni kurulan bir lige davet edildiklerini belirten Özbek, “Bu yeni lige katılmak konusunda istekliyiz. Küresel bir marka olma yolundaki adımlarımızı sporun her branşında atmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
Kulübün ekonomik durumuna ilişkin çarpıcı ifadeler kullanan Başkan Özbek, “Borsadaki değerimizden yatırımcılarımız son derece mutlu. Aldığımız stratejik kararlar ve sağlam yönetim anlayışıyla Galatasaray’ın mali yapısı geçmişle kıyaslanmayacak bir sağlamlığa ve istikrara ulaştı” açıklamasını yaptı.
Özbek, enflasyon karşısında sözleşmeleri TL bazında yapmanın getirdiği maliyetlere de değinerek, şeffaf ve hesap verilebilir bir yönetim sergilediklerinin altını çizdi.