Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

G20 Ülkeleri Fosil Yakıtın Durdurulması Konusunda Anlaşamadı

Hindistan’da gerçekleştirilen G20 zirvesinde fosil yakıtların aşamalı olarak kaldırılması görüşüldü ancak anlaşma çıkmadı.
G20 Ülkeleri Fosil Yakıtın Durdurulması Konusunda Anlaşamadı
HABER GİRİŞ

Hindistan’da toplanan G20 üyeleri, bazı üretici ülkelerin itirazları üzerine fosil yakıtların aşamalı olarak kaldırılması konusunda fikir birliğine varamadı. G20 enerji yetkilileri, Hindistan’ın kıyı eyaleti Goa’da bir kasaba olan Bambolin’de yaptıkları dört günlük toplantının sonunda ortak bir bildiri yayınlayacaklardı.

Bilim adamları ve kampanyacılar, Çin’den Amerika Birleşik Devletleri’ne kadar aşırı hava koşulları dünyanın karşı karşıya olduğu iklim krizinin altını çizerken, uluslararası kuruluşların küresel ısınmayı durdurmak için harekete geçmesinden usanmış durumda.

Yayınlanacak olan bildiri, yenilenebilir enerji kapasitelerinin 2030 yılına kadar üç katına çıkarılması da dahil olmak üzere anlaşmazlıklar nedeniyle iptal edildi.

Gelişmiş ülkeler, 2020-2025 yılları arasında gelişmekte olan ekonomilerde iklim eylemi için yılda 100 milyar doları ortaklaşa seferber etme hedefine ve Ukrayna’daki savaşın tanımına ulaşmaya çağıran bölümler de fikir birliğinden kaçtı.

Hindistan Enerji Bakanı RK Singh, konferansın sona ermesinin ardından düzenlediği basın toplantısında, bazı ülkelerin fosil yakıtları kademeli olarak azaltmak yerine karbon yakalamayı kullanmak istediğini söyledi. Bu ülkelerin isimlerini vermekten kaçındı.

GCM Yatırım Banner

Büyük fosil yakıt üreticileri Suudi Arabistan, Rusya, Çin, Güney Afrika ve Endonezya’nın hepsinin bu on yılda yenilenebilir enerji kapasitesini üçe katlama hedefine karşı çıktıkları biliniyordu.

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/3Ç Kar/Zarar 39.98%/60.02%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.