Dünyanın en büyük sözleşmeli elektronik üreticisi Foxconn, Nisan-Haziran döneminde net kârını geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 35 artırarak 59,97 milyar Tayvan dolarına (1,86 milyar dolar) yükseltti.
Şirket, güçlü yapay zeka talebinin yıl boyunca büyümenin temel itici güçlerinden biri olacağını belirterek, 2026 yılı için daha önce açıkladığı güçlü gelir büyümesi beklentisini korudu. Foxconn Temmuz ayında da ikinci çeyrek gelirinin yıllık bazda yüzde 40 arttığını açıklamıştı.
Resmi adı Hon Hai Precision Industry olan şirket, Nvidia’nın en büyük sunucu üreticisi ve Apple’ın başlıca iPhone montajcısı konumunda bulunuyor. Yapay zeka yatırımlarındaki hızlı artış, özellikle Nvidia için üretilen sunuculara yönelik talebi destekliyor.
Foxconn, ABD’ye satılan iPhone’ların büyük bölümünü artık Hindistan’da üretirken, Nvidia’nın yapay zeka sunucularına yönelik üretim kapasitesini artırmak amacıyla Meksika ve Teksas’ta da yeni tesisler kuruyor.
Şirket bunun yanında elektrikli araç alanındaki faaliyetlerini genişletmeye çalışıyor. Böylece Foxconn, geleneksel elektronik üretiminin yanı sıra yapay zeka altyapısı ve elektrikli araç sektörlerindeki büyüme fırsatlarından yararlanmayı hedefliyor.
Foxconn hisseleri yılbaşından bu yana yüzde 17 yükselmesine rağmen Tayvan borsasındaki yüzde 57’lik artışın gerisinde kaldı. Hisseler bilanço açıklaması öncesinde Çarşamba gününü yüzde 2,7 yükselişle tamamladı.