Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

FED Faiz Kararı için Flaş Tahmin! Bankacılık Krizi Durumu Değiştirdi

Küresel piyasalar bankacılık krizine ilişkin endişelerle sarsılırken ABD Merkez Bankası faiz kararı için flaş tahmin geldi. Artırım duracak mı?
FED Faiz Kararı için Flaş Tahmin! Bankacılık Krizi Durumu Değiştirdi
HABER GİRİŞ

Silikon Vadisi Bankası’nın çöküşüyle başlayan ve İsviçreli dev Credit Suisse’nin UBS tarafından alınmasıyla zirve yapan kriz, endişeleri artırıyor. ABD Merkez Bankası (FED) ve diğer büyük bankaların dolar likiditesini artırma kararı küresel piyasaları yatıştırmazken beklentiler dikkat çekiyor.

FED faiz kararının öncesinde yaşanan gelişmeler, kurumların tahminlerini değiştirmelerine yol açtı.

Goldman Sachs Ekonomisti David Mericle, bu sabah yayımlanan bir notta FED’in bankacılık sistemi stresi nedeniyle bu haftaki toplantısında faiz oranlarını yükseltmeyeceğini öngördü.

“Politika yapıcılar finansal sistemi desteklemek için agresif bir şekilde tepki verirken, piyasalar küçük ve orta ölçekli bankaları destekleme çabalarının yeterli olacağına tam olarak ikna olmuş görünmüyor” ifadeleriyle gerekçesini açıkladı.

Aynı zamanda 25 baz puanlık bir artırım ile gelecekteki enflasyon arasındaki bağlantının çok zayıf olduğunu belirterek FED’in artırımlarla çok hızlı bir şekilde yoluna girebileceğini kaydetti.

GCM Yatırım Banner

Bununla birlikte Goldman halen Mayıs, Haziran ve Temmuz aylarında çeyrek puanlık artışlar bekliyor.

Çarşamba akşamı açıklanacak faiz için önceki piyasa beklentisi 25 baz puanlık artırım yönündeydi. Şubat ayında federal fon oranı için hedef aralığı 25 baz puan artırılarak yüzde 4,5-yüzde 4,75 aralığına yükseltilmişti.

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/3Ç Kar/Zarar 39.98%/60.02%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.