Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Ev Sahibi ile Kiracı Anlaşmazlığında Yeni Kriz: Enflasyon Farkı!

Yüksek ev kiraları kiracı ile ev sahibi arasında ihtilaf yaratmaya devam ediyor. Ev sahibi bu kez kiracısını evden çıkmazsa enflasyon farkı ödemeye itti.
Ev Sahibi ile Kiracı Anlaşmazlığında Yeni Kriz: Enflasyon Farkı!
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

Ev sahiplerinin kirada yapacağı zamma getirilen sınırlama Temmuz ayında sona eriyor. 1 Temmuz’dan sonra kiracıların sözleşmelerini yenilerken ev kiralarında karşılaşacağı zamlı oran korkulu rüya olurken bir başka kabusu da enflasyon farkı oluşturdu.

Eski kiracısını 5 yılın sonunda tahliye edip yüksek kiralarla başka kiracı arayışında olan ev sahiplerinin mahkemelere yöneldiği öğrenildi.

Sabah gazetesinden Betül Alakent, ev sahiplerinin kiracılarının 5 yıllık süre zarfında ödediği kiralarda kusur aradığını yazdı.

Kiracının 5 yıllık sürede ödediği kiralarda enflasyon farkı uygulanmadıysa ev sahibinin kiracısını evden çıkarma hakkının olmasının kiracıların aleyhine kullanıldığı görüldü.

Buna göre geçmiş dönemde ev sahibi ile kiracının anlaşıp enflasyon oranının altında zam kararı vermesi bugün alacak olarak kiracının karşısına çıkıyor.

GCM Yatırım Banner

Pandemi döneminde inisiyatif alarak kiracılarına enflasyon oranının altında zam yapan ev sahiplerinin artık tavır değiştirdiği ve kiracısıyla mahkemelik olduğu gelişmeler gündeme geldi.

Gelinen noktada ev sahiplerinin, 5 yıl boyunca biriken enflasyon farkını kiracısının önüne getirip, mahkemede alacaklı takibi açmaya başladığı öğrenildi.

Kanunen, resmi enflasyon oranında zam yapma şartı da olduğu için açılan davalarda ev sahibi lehine kararlar alınıyor.

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/3Ç Kar/Zarar 39.98%/60.02%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.