Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Euro Bölgesi Yılın İkinci Çeyrekte Mütevazı Büyüme Kaydetti

Euro Bölgesi ekonomisi faiz artırımlarının etkisi altında ikinci çeyrekte ılımlı büyüdü. Ayrıntılar haberde…
Euro Bölgesi Yılın İkinci Çeyrekte Mütevazı Büyüme Kaydetti
HABER GİRİŞ

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) tarafından Euro Bölgesi ikinci çeyreğine ilişkin büyüme rakamları açıklandı. Eurostat tarafından yapılan açıklamaya göre 20 üyeli Euro Bölgesi’nde mevsimsellikten arındırılmış Gayrisafi Yurt içi Hasıla (GSYH), ikinci çeyrekte bir önceki çeyreğe kıyasla yüzde 0,3 büyüme kaydedildi.

Geçen yılın aynı dönemine göre olan büyüme ise yüzde 0,6 olarak gerçekleşti. Rakamlar Temmuz sonunda açıklanan ön tahminler ile uyumlu açıklandı. Avrupa Birliği’nde mevsimsellikten arındırılmış GSYH, ikinci çeyrekte önceki çeyreğe kıyasla değişmezken, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 0,5 yükseldi.

Euro Bölgesi büyüme rakamları
Kaynak: Eurostat

İlk çeyrek büyüme verilerinde Avro Bölgesi ekonomisinin büyüme göstermediği bildirilmişti. Büyüme ikinci çeyrekte önceki çeyreğe kıyasla Polonya’da yüzde 3,7, İsveç’te yüzde 1,5, Letonya’da yüzde 0,6, Avusturya ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nde (GKRY) yüzde 0,4, İtalya, Macaristan, Hollanda ve Estonya’da yüzde 0,3 azaldı.

Almanya ve Portekiz’de sabit kalan büyüme, İspanya’da yüzde 0,4, Fransa’da yüzde 0,5 artış kaydetti. Ilımlı büyüme Avrupa Merkez Bankası’nın yüzde 2 olan enflasyon hedefinin üzerinde fiyat artışları ve faiz artırımlarının ortasında geldi.

Euro Bölgesi’nde Temmuz’da enflasyon yüzde 5,2 olarak açıklandı. Avrupa Merkez Bankası son toplantısında 25 baz puanlık faiz artırımı gerçekleştirdi ve oranları yüzde 4,25 seviyesine çıkardı.

GCM Yatırım Banner
Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/2Ç Kar/Zarar 35.99%/64.01%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.