Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Erkan ve Şimşek Yabancı Yatırımcılarla Görüşerek Sunum Yaptı

Bakan Şimşek ve Başkan Erkan’ın 50 yabancı yatırımcıyla buluştuğu toplantının başarılı geçtiği belirtildi. İşte detaylar;
Erkan ve Şimşek Yabancı Yatırımcılarla Görüşerek Sunum Yaptı
HABER GİRİŞ

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın JPMorgan tarafından organize ettiği toplantıda yatırımcılarla buluşacağı daha önce duyurulmuştu. JPMorgan’dan yetkililer, toplantının yetkililerin piyasayla doğrudan temasa geçmeleri açısından önemli bir fırsat olduğunu söyledi.

50 yabancı yatırımcının katıldığı toplantıyla ilgili konuşan JPMorgan Türkiye Masası Başkanı Burak Kaynak, yatırımcıların Şimşek’i uzun yıllardır tanıdıklarını, fakat Erkan’ın TCMB Başkanı olarak yabancı yatırımcılarla ilk kez buluştuğunu belirtti.

Erkan’ın enflasyonun görünümü ve para politikası hakkında kapsamlı ve teknik bir sunum gerçekleştirdiğini, sunumun ardından başarılı bir soru-cevap seansı yapıldığını paylaştı.

Burak Kaynak, yatırımcıların Türk yetkililerin aldığı kararların mantığını, amaçlarını ve hedeflerini öğrenmeyi önemsediğini ifade etti.

“Önemli Bir Fırsat”

Kaynak, toplantının ekonomi politikası yetkilileriyle piyasanın doğrudan iletişime geçmesi açısından önemli bir fırsat olduğunu kaydetti. Toplantıda Erkan’ın “para politikası ve makroekonomik görünüm”, Şimşek’in “ekonomik görünüm” konulu sunumları bulunmuştu.

JPMorgan’ın organize ettiği kritik toplantıda Şimşek ve Erkan haricinde Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar ile Türkiye Varlık Fonu ve Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi başkanları da yer almıştı.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/4Ç Kar/Zarar 29.65%-70.35%
Yatırımlarınızı GCM Yatırım Aracılığıyla Yönetin
Kişisel Yatırım Temsilciniz ve Piyasa Analizlerine Ücretsiz Ulaşın