Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Erdoğan: Tarımsal destek tutarlarını güncelliyoruz

Erdoğan, bölgede yaşanan gelişmelere işaret ederek çiftçilere verilen desteklerin artacağını duyurdu. İşte detaylar;
Erdoğan: Tarımsal destek tutarlarını güncelliyoruz
HABER GİRİŞ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ak Parti TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı açıklamada 7-8 Temmuz’da Ankara’da tertiplenecek NATO Liderler Zirvesi’ne büyük önem atfettiklerini belirtti.

ABD Başkanı Donald Trump’ın zirveye bizzat katılacağını açıklamasının ittifakın insicamı bakımından kıymetli bir adım olduğunu, sadece müttefikler arasında değil, dünya genelinde de Ankara Zirvesi’ne dönük yoğun bir ilginin söz konusu olduğunu dile getirdi.

NATO Zirvesi’nin NATO tarihinde bir referans noktası olması için hazırlıkları yoğunlaştırdıklarını, geride kalan yaklaşık bir aylık zamanı etkin şekilde kullanacaklarını kaydetti.

Çiftçiye Destek Müjdesi

Bu sene yağışlar açısından bereketli bir yıl olduğunu belirten Cumhurbaşkanı, birçok üründe yüksek bir rekolte beklediklerini bildirdi.

Son dönemde bölgede yaşanan savaşlar ve çatışmalar sebebiyle üretim girdilerinde artışlar yaşandığını, bu durumun çiftçilerin maliyetlerine olumsuz yansıdığını belirtti.

Erdoğan, “Çiftçilerimizin yükünü hafifletmek amacıyla önemli bir karar aldık. Bu yıl için açıkladığımız temel destek ve planlama desteği tutarımızı, İran kriziyle birlikte girdi maliyetlerinde oluşan aşırı artışları göz önüne alarak güncelliyoruz. Destek tutarlarımızı buna göre artırıyoruz” dedi.

Geçen yıl başlatılan Yerel Kalkınma Hamlesi Programı’nın ilk çağrısı kapsamında 303 projesi desteklemeyi kararlaştırdıklarını, 185 milyar liralık özel sektör yatırımlarıyla yerelde kalkınmayı hızlandırarak şehirlerin potansiyelini harekete geçireceklerini paylaştı.

Aynı programın geçen ay sona eren ikinci çağrısında yapılan toplam 1156 başvuruyu Türkiye’nin yatırım iştahının bir işareti olarak gördüklerini, toplam 453 milyar liralık asgari sabit yatırım tutarına sahip başvuruların değerlendirmelerini en kısa sürede bitirip sonuçlarını paylaşacaklarını duyurdu.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2026/1Ç Kar/Zarar 21.61%-78.39%
Yatırımlarınızı GCM Yatırım Aracılığıyla Yönetin
Kişisel Yatırım Temsilciniz ve Piyasa Analizlerine Ücretsiz Ulaşın