Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Erdoğan Emekliye Seslendi: Zam Seviyesi Eşitlendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün Ankara ilçe belediye başkan adayları tanıtım toplantısında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Ayrıntılar haberde;
Erdoğan Emekliye Seslendi: Zam Seviyesi Eşitlendi
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AKP) 31 Mart yerel seçimlerindeki Ankara ilçe belediye başkan adayları tanıtım toplantısında açıklamalarda bulundu. Erdoğan, SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinin aylıklarında Ocak 2024 itibariyle 6 aylık artış oranını yüzde 49,25 olarak uygulanacağını duyurdu.

Devletin imkanları arttıkça bundan ömrünü ülkeye hizmete adamış emeklilerin istifade etmesini sağlanacağını vurguladı. Emeklilerin talepleri doğrultusunda bakanlara talimat verdiğini söyleyen Erdoğan, açıklamasına şöyle devam etti;

“Buna göre, SSK ve BAĞ-KUR emeklilerimizin aylıklarının artış oranını, memur emeklilerimizle aynı seviyeye yükseltme kararı aldık. Meclisimizin de onayını aldıktan sonra, aylıklarda Ocak 2024 itibariyle 6 aylık artış oranını yüzde 49,25 olarak uygulayacağız.”

Emeklilerimizin refah seviyesini yükseltmek için tüm imkanların kullanıldığına dikkat çekerek, geçen sene emeklilerin tamamına bir defaya mahsus 5’er bin lira ödeme yapıldığını anımsattı.

Ekonomi Güçlendirilecek

Açıklamalarında muhalefete de seslenen Erdoğan, “Türkiye ne zaman gururlanacak işler yapsa, bunlar hemen rahatsız oluyor. Muhalefet ne yaparsa yapsın, uzaya füzeler gitmeye devam edecek. Uçak gemilerimizin inşası devam edecek.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’yi büyütmenin, ekonomiyi güçlendirmenin gayretinde olduklarını söyleyerek, muhalefetin yönetimi altında yılları heba olan şehirlerin yeniden ayağa kaldırılacağını kaydetti.

Cumhur İttifakı olarak ortak adaylarla seçime girilen yerlerde ise AKP ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) adayları için aynı samimiyetle çalışılarak sandıkta netice almanın yoluna bakacaklarını belirtti.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/4Ç Kar/Zarar 29.65%-70.35%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.